Tess prematuur geboren met 24 weken en 1 dag, couveuse, buidelen, tweeling, sonde

Tess


Tess prematuur geboren met 24 weken en 1 dag, couveuse, buidelen, tweeling, sonde

Via de mail krijg ik de vraag of ik een reportage kan verzorgen van Tess, geboren met 24 weken en 1 dag. Een mooie naamkeuze denk ik gelijk, mijn dochter heet namelijk ook Tess. Wanneer ik de aanmelding accepteer en de informatiepagina open krijg ik kippenvel bij het lezen van de volledige gegevens. Tess is namelijk niet alleen geboren met 24+1. Tess heeft nog een grote broer, Finn. Hoe toevallig, mijn jongste zoontje heet ook Finn. Tess & Finn zijn in Zwolle geboren op 4 juli. Tess is daarna naar Groningen verhuisd omdat ze ziek werd en speciale zorg nodig had. Finn deed het eigenlijk best goed. Heel verdrietig kreeg hij een enorme tegenslag te verwerken en hoewel hij de eerste dagen stabiel bleef moest hij zijn oneerlijk strijd opgeven. Wat een gemis en wat een dubbele gevoelens voor dit gezin.

Ik ontmoet het gezin in de hal van het ziekenhuis waar we eerst staan te praten over de afgelopen 3 weken. Wat een rollercoaster voor dit gezin en wat zijn het vechters allemaal! Al heb je ook weinig keuze wellicht maar ik heb respect voor hun krachtige woorden. Hoe ze vertellen over afgelopen hectische weken, hoe ze proberen voor zichzelf te blijven zorgen, er zijn voor Tess en alleen al elke dag opnieuw een uur heen en een uur terug rijden naar het ziekenhuis in Groningen. Maar ook hoe het afscheid van Finn was en zijn plekje dichtbij huis.

Eenmaal op de afdeling zie ik een klein meisje liggen in haar couveuse. Het is tijd voor de verzorging en daarna mag ze lekker buidelen bij papa. Wat een heldere kijkers heeft ze. Echt prachtig om te zien. Papa tilt zelf zijn meisje uit de couveuse voor het buidelen en mama assisteert om alles soepel te laten verlopen met alle slangetjes e.d. Wat een top team zo samen! Ze genieten zichtbaar van het buidel moment en ik van de liefde die ik zie voor dit kleine maar oh zo krachtige meisje.

Lieve stoere en sterke Tess, ik wens je heel veel kracht en energie toe! Vecht en overwin. Je kijkt met een heldere blik de wereld in. Daar is nog zoveel te beleven en te ontdekken. Wordt sterker, groei en wees samen met jouw papa en mama trots op alle kleine en grote stapjes. Ik wens jullie veel geluk toe met elkaar en dat de herinneringen aan Finn kracht mogen geven.

Liefs Marjolein

8 antwoorden
 1. Ilona
  Ilona zegt:

  Marjolein,
  Bedankt voor de mooie foto’s. We hebben nu een super mooie tastbare herinnering aan deze tijd in het ziekenhuis. We gaan ervoor dat we Tess later zelf deze mooie foto’s kunnen laten zien.
  Heel erg bedankt.

  Groeten ilona

  Beantwoorden
 2. André spoolder
  André spoolder zegt:

  Heel mooi geschreven en heel goed het gevoel van de ouders verwoord
  De foto’s zijn van super klasse
  Bedankt hiervoor.
  Andre de opa

  Beantwoorden
 3. Marije Hulsebos
  Marije Hulsebos zegt:

  Dag kleine Tess, ik ken jou niet en papa en mama ook niet. Maar via oma Anneke leer ik jou een beetje kennen. Wat ben jij een ongeloofljk stoer en dapper meisje! Met al die lieve mensen en goede zorgen om je heen kom je er wel. De weg is onzeker, lang en best moeilijk, maar waar zo’n willetje is , is ook een weg! Zet ‘m op meissie!😊

  Beantwoorden
 4. Marianne Peters
  Marianne Peters zegt:

  Wat een mooie foto’s van jullie sterke dochter Tess.
  Heel fijn dat de situatie, vooral na het verdrietige afscheid van Finn, van Tess nu stabiel is!
  Zo te zien genieten jullie echt van het buidelen en samen zijn met haar!

  Beantwoorden
 5. Ria
  Ria zegt:

  Wat een toppers zijn jullie met elkaar.
  Ilona en Bert jullie zijn een geweldig koppel en doen het samen om het voor Tess zo plezierig en aangenaam mogelijk te maken.
  Meissie zet hem op samen met je geweldige ouders.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.