Loek, prematuur, geboren met 31 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, longrijping, weeenremmers, bloedsuiker

Loek

Loek, prematuur, geboren met 31 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, longrijping, weeenremmers, bloedsuiker
Het is zaterdag 20 Augustus en wij zijn de laatste dingen voor ons huwelijk aan het voorbereiden, ik voel mezelf niet heel fit. En heb contact met de verloskundige, niets om zorgen over te maken.

Maandagochtend 22 Augustus 6.12u, ik dacht dat ik moest plassen maar het zijn de vliezen die zijn gebroken. Mijn termijn is 31wk en 4 dagen.
Op naar het ziekenhuis, en door naar het MMC Veldhoven ivm specialisatie in vroeggeboorte tot een termijn van 32 weken. De controle wijst uit dat het inderdaad de vliezen zijn, verschillende controles worden gedaan en ik kreeg medicatie voor de longrijping en om de weeën te remmen. De maandag en ook de dinsdag gaan met verschillende controles, weeën die komen en gaan, en enkele bezoekjes van familie voorbij.

Het huwelijk hebben we afgezegd, want we gaan het ziekenhuis pas weer uit als we ouders zijn. De bevalling kan door zetten maar het kan ook zomaar nog 5 weken duren. De neonatoloog kwam nog een gesprek met ons voeren en ondanks de achtbaan waar in we zijn beland voelen we ons rustig en maken we ons geen zorgen. Voor de nacht kreeg ik nog medicatie om te kunnen slapen, echter was slapen niet aan de orde na ongeveer 1,5 uur namen de weeën weer toe, de verpleegkundige zorgde eerste instantie nog voor verlichting en bleef bij me, maar gezien alles heftiger werd kwam de arts me controleren.

Tussen 1.30uur en 4.00u is er volledige ontsluiting ontstaan en is na een razende snelle bevalling om 4.52 uur op 24 Augustus Loek geboren. Onze kerel is al een flinke vent voor deze termijn, 2170 gram en ongeveer 45 cm. Loek deed het meteen vanaf het begin goed, er is even extra zorg nodig geweest voor zijn bloedsuiker die erg laag was. Op 29 Augustus zijn we overgeplaatst naar CZE en nog steeds maakt Loek het goed.

De fotoshoot van Earlybirds door Yvonne heeft onze mooie momenten vast gelegd en horen bij ons verhaal voor later.

Nog even en we kunnen lekker naar huis, deze weg zal korter zijn dan de weg die al is afgelegd. Wat kijken we uit naar lekker samen thuis zijn! We laten je nooit meer los, dapper ventje!

——-

Lieve Loek, jij dacht zeker ik ga even protesteren want IK wil gewoon graag bij de bruiloft zijn? Door jouw onaangekondigde geboorte hebben papa en mama deze moet afzeggen. Maar nu zal hun bruiloft, (ooit) met jouw erbij veel specialer zijn 😉

Het was een hele ongedwongen en fijne shoot, bedankt Arjan en Willeke. Ik gun jullie het allerbeste, dikke knuffel voor Loek.
Groetjes Yvonne

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.