Livya prematuur 33 weken

Livya

Livya prematuur 33 weken

Zaterdag 4 juni een heerlijk zonnige dag. Samen met mijn vriendin een rustig dagje naar de sauna. Lekker geluierd op zonnebedjes en heerlijk gezwommen. Rond kwart over 6 ‘s middags stap ik ons huis binnen. Ik had een beetje last van mijn buik, dus ik ging even op bed liggen terwijl Kyle mijn koffertje alvast even ging inpakken. Ik was nu 33,5 week zwanger dus misschien werd het nu wel eens verstandig het koffertje klaar te zetten. Om 18:45 uur kreeg ik een soort kramp in mijn buik, waarvan ik dacht: misschien wat lang in de auto gezeten. Om 19:30 uur waren deze krampen elke 5 minuten aanwezig.

We zaten samen nog grapjes te maken over weeën en hoe zal dat aanvoelen. Om 19:45 uur belde wij voor de eerste keer naar de verloskundige. Zij adviseerde om nog even goed te gaan rusten. De krampen in mijn buik werden alleen maar erger en ik werd daar ook nog misselijk bij en moest telkens overgeven. Om 20:45 uur moesten wij van de verloskundige naar het ziekenhuis komen voor een controle. 21:15 uur aangekomen op de verloskunde afdeling. Om 22:42 uur is onze kleine Livya Mae geboren. Ze woog 2200 gram en 43 cm groot. 

Vol trots zaten wij haar te bewonderen. Helaas duurde dit voor mij maar 5 min, omdat zij in de couveuse naar de couveuse afdeling moest om haar verder te onderzoeken. ‘s Nachts mocht ik nog even naar beneden om haar nog even te bewonderen. Op dat moment was het nog niet echt ons kindje. Allemaal slangentjes en draadjes. Na 1 week in de couveuse mocht ze naar een open bedje. En al heel snel ook van de monitor af. Eindelijk konden we haar gewoon optillen zonder te denken: waar zitten de draadjes?

Op maandag 20 juni kwam Stichting Earlybirds op bezoek in het ziekenhuis. Een superleuke ervaring. Wij konden heerlijk ons ding doen terwijl er van de verzorging foto’s genomen werden. Wij vonden het een super leuke ervaring en willen Marinda graag bedanken voor de prachtige foto’s.

Na bijna 3 weken ziekenhuis mocht onze kleine meid mee naar huis!

***********

De fotograaf:

Op maandag 20 Juni was ik in het ZMC (Zaans Medisch Centrum) om een reportage te maken van de kleine Livya Mae. Geboren op 4 juni, was ze met 33 weken iets wat te vroeg geboren. De dag dat ik in het ziekenhuis was lag ze inmiddels al op een eigen kamertje en in een eigen open bedje.

Livya had in het begin veel moeite met haar voedingen. De voeding pikte ze moeilijk op en ze liep daardoor wat achter. Gelukkig ging dit al beter en tot ieders verbazing mocht daarom ook het weekend voor mijn komst haar sonde eruit! Ze deed het steeds beter en dronk bij mama ook weer goed. Eindelijk ging het ineens heel snel de goede kant op met Livya. Trotser konden de ouders natuurlijk niet zijn! En als je dan ook nog eens mooi nieuws krijgt, dat je met 1 á 2 dagen je kleine meisje mee naar huis mag nemen is dat natuurlijk een droom die waarheid is geworden!

Kyle en Lindy, Ik wens jullie samen met jullie mooie en sterke Livya, een gelukkige en liefdevolle toekomst toe. Bedankt dat ik deze foto’s voor jullie mocht maken en hoop dat jullie ondanks de hectische tijd een mooie herinnering hebben op deze manier en nóg mooiere herinneringen zullen maken! Veel geluk samen!

Liefs, Marinda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.