Lars prematuur geboren 34 weken longrijping

Lars

Lars prematuur geboren 34 weken longrijping

Voor mijn allereerste fotoshoot voor Earlybirds, ontmoette ik Lars, zijn ouders en grote broer Milo in het Gelders Vallei Ziekenhuis in Ede. Lars is geboren met 34 weken, hij kon niet meer wachten tot papa klaar was met klussen. Vanuit Ede zijn ze tijdelijk overgeplaatst naar de NICU in Nijmegen omdat zijn longetjes het nog niet helemaal goed deden. Maar na 5 dagen ging het al weer zo goed dat ze terug mochten naar Ede.

Tijdens de fotoshoot ging Lars in bad, met hulp van zijn broer Milo. Lars genoot hier zichtbaar van. Daarna was het nog even tijd om met papa en mama te knuffelen. Lars, je bent een heel lief sterk en dapper mannetje! Dat je maar fijn mag opgroeien in jullie leuke gezin!

**********

Mama:

Op dinsdag 14 juni stond onze wereld ineens op z’n kop. Toen de onrust in mijn buik aanweziger werd, heb ik contact gezocht met de verloskundige. Toen zij er was ging het allemaal heel snel. We moesten meteen naar het ziekenhuis. Niet veel later begonnen de weeën en binnen 4.5 uur was Lars daar al! Hij had moeite met ademen en werd meteen meegenomen. Zijn longetjes waren er nog niet helemaal klaar voor. Op 15 juni is hij daarom naar de NICU in Nijmegen gebracht. Iedere dag werd Lars sterker en langzaam konden er wat slangetjes weg. Op 19 juni ging het zo goed dat we weer terug naar Ede mochten om verder aan te sterken.

Daar zijn we nu alweer 1,5 week. Een periode waarin hij heeft laten zien hoe sterk hij is! Lars is druk aan het oefenen met zelfstandig drinken en iedere dag komt hij aan. We leven toe naar de dag dat hij met ons mee naar huis mag.

We vinden het fijn dat we zijn geattendeerd op het bestaan van stichting Earlybirds. Hoe bijzonder is het om een moment uit het (ziekenhuis-)leventje van Lars vast te leggen. Een herinnering aan deze gekke tijd waarin we allemaal sterker zijn geworden. En wat was Chantal een fijne fotografe. Ze was op een positieve manier aanwezig. Heel erg bedankt!

We vinden stichting Earlybirds een fantastisch initiatief en hopen dan ook dat er in de toekomst nog veel meer ouders zijn die deze bijzondere periode vast kunnen laten leggen.

Veel liefs,
Rico, Chantal, Milo & Lars ♡

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.