Liam & Lizzy prematuur 32 weken vliezen gebroken

Liam & Lizzy

Liam & Lizzy

Weer een aanvraag voor een Earlybirds reportage. Deze keer in het ziekenhuis in Helmond. Liam en Lizzy, een tweeling geboren met 32 weken en 1 dag lagen hier. De eerste twee kindjes van deze ouders.

Een zwangerschap die niet bestond uit allerlei zwangerschapskwaaltjes maar juist heel voorspoedig verliep. De mama van Liam en Lizzy vertelde me dat zij weinig problemen heeft gehad in haar zwangerschap. Omdat het een tweeling was kon zij wat eerder met zwangerschapsverlof gaan.

Dat eerder was maar goed ook. De mama was namelijk net twee dagen met verlof toen haar vliezen braken. En dit was helemaal de planning nog niet. Papa was zelfs aan de andere kant van het land aan het werk en die wilde toch echt bij de bevalling aanwezig zijn. Snel werd er naar elkaar gebeld en papa liet alles vallen om zo snel mogelijk naar zijn vrouw en twee wondertjes te rijden. Wat een spannende rit is dit voor hem geweest. Gelukkig was er telefonisch contact en kon de papa hierdoor op de hoogte blijven.

Toen de mama in het ziekenhuis was en zij weeënremmers kreeg werd alles weer rustig.  Ze werd naar een andere kamer gebracht om daar te wachten. Alleen bleek toen na anderhalf uur dat het helemaal niet zo rustig was en dat de mama al 4 centimeter ontsluiting had. En toen ging alles heel snel.

Ze zeggen wel eens: “dames zijn dwars” en in dit geval bleek dit ook zo. Lizzy lag namelijk in een stuit waardoor de bevalling een keizersnede werd. Als eerste werd Lizzy geboren en hierna Liam. Gelukkig was de papa nog op tijd om hier ook bij aanwezig te kunnen zijn.

Toen ik in het ziekenhuis aan kwam zag ik twee wondertjes liggen. Liam mooi in het blauw gekleed en Lizzy is het mooie meisjes roze. Wat deden deze wonders het goed. Lizzy lag nog in de couveuse want had nog extra verzorging nodig. Na onze kennismaking vertelde papa dat hij niet zo van de foto’s was. Ik vertelde hem gewoon zijn dingen te doen die hij normaal ook met zijn kindjes zou doen en vooral niet op mij moest letten. Na de reportage bewerk ik de foto’s thuis en zag ik de liefde die papa naar Liam en Lizzy uitstraalde. Bijzonder om dit op de gevoelige plaat vast te mogen leggen. Mama kon alleen maar vol trots over haar kinderen praten, ook dit straalt zij tijdens het vertellen ook helemaal uit.

Tijdens de reportage kwam oma met een vriendin even spieken naar haar kleine wondertjes. Bijzonder om te mogen zien hoe liefdevol grootouders over hun kleinkinderen kunnen spreken. Vol trots vertelde ze me hoe het Liam en Lizzy ging.

Inmiddels hebben Liam en Lizzy zes weken in het ziekenhuis gelegen en mochten enige tijd terug lekker naar huis toe. De ouders konden nu eindelijk een gezin zijn en samen naar huis genieten van elkaar en hun gezin.

Papa en Mama van Liam en Lizzy, bedankt dat ik namelijk stichting Earlybirds Fotografie een reportage van jullie mocht maken. Ik wens jullie veel geluk en liefde met zijn allen toe!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.