Dion prematuur 30 weken bevalling inleiden HELLP zwangerschapsvergiftiging

Dion

Dion prematuur 30 weken bevalling inleiden HELLP zwangerschapsvergiftiging

Op vrijdagmiddag 6 mei hadden we een afspraak bij de verloskundige. Eenmaal daar vertrouwde ze het niet, en stuurde me door naar het ziekenhuis voor onderzoeken.  Maandagmorgen 9 mei moest ik terugkomen in het ziekenhuis voor onderzoeken.  Daar werd me verteld dat ik rustig aan moet doen en ontspanning moest zoeken, maar wel op tijd mijn rust moest nemen.

‘s Avonds werd ik gebeld door het ziekenhuis dat ik moest komen want ik werd opgenomen, vanwege mijn veel te hoge bloeddruk, zwangerschapsvergiftiging, de niet goed werkende placenta en de groeiachterstand van de baby.
Aangekomen in het ziekenhuis hadden we een gesprek met de arts, en vertelde ons dat ik de dag erop naar het Radboud UMC in Nijmegen moest en daar zou blijven tot de bevalling. Iedere dag was er 1. Dat was even schrikken, en een onzekere tijd brak aan. Op 27 mei heb ik er nog het HELLP-Syndroom bij gekregen.

Op 3 juni werd ik ‘s middags ingeleid omdat de hartactie van de baby steeds meer dips kreeg (d.v.m ballonetje). ‘s Avonds laat kwamen de artsen mij vertellen dat de baby het nog moeilijker had gekregen door de inleiding. Het was te zwaar voor de baby om op de normale manier te bevallen, en kreeg een keizersnede. Het is ons 1ste kindje en wat het geslacht zou zijn wisten we niet.

Dion is geboren op 4 juni om 0.38 uur na een zwangerschap van 30 +3 weken, hij woog 990 gram. Op 15 juni heeft Rianne van stichting Earlybirds Fotografie foto’s gemaakt van ons gezinnetje in een emotionele en heftige tijd. Bedankt Rianne voor de mooie foto’s een blijvende herinnering .

Op dit moment ligt hij nog in de couveuse in het Radboud UMC. Hij krijgt moedermelk via de sonde en heeft ondersteuning nodig via de CPAP. Verder doet ons kleine mannetje het erg goed en zijn we trots op hem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.