Liva, Mike & Timo prematuur geboren met 33 weken en 3 dagen, drieling, zwangerschapsvergiftiging, LUMC, JKZ, UMCG, Alrijne, buidelen, sonde

Liva, Timo en Mike

Liva, Mike & Timo prematuur geboren met 33 weken en 3 dagen, drieling, zwangerschapsvergiftiging, LUMC, JKZ, UMCG, Alrijne, buidelen, sonde

 
Jeetje, wat heeft dit gezin al veel meegemaakt voordat ik afgelopen donderdag bij ze op bezoek mocht in het Alrijne Ziekenhuis, Leiderdorp! Moeder had met 33 weken zwangerschap zwangerschapsvergiftiging gekregen en werd steeds zieker. Ze wilde zo graag natuurlijk bevallen en daarom werd met 33 weken zwangerschap besloten niet langer te wachten met de bevalling van deze prachtige drieling. Met 33 weken + 3 dagen werden in het LUMC Leiden Liva, Mike en Timo natuurlijk geboren. Wat een opgave voor moeder!

In het LUMC was er geen plek voor de drieling dus Liva en Mike werden meteen na de bevalling overgeplaatst naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Timo en moeder moesten nog even in het LUMC blijven. Na de bevalling kreeg moeder complicaties en moest naar de OK. Na een kleine ingreep en bloedtransfusie mocht uiteindelijk ook zij samen met Timo naar het JKZ. Eindelijk waren ze bij elkaar.

Helaas duurde dat niet zo lang omdat Mike ziek werd. Hij had problemen met zijn darmen. Mike werd zo ziek dat hij overgeplaatst moest worden naar het UMCG in Groningen! Liva, Timo en moeder lagen in Den Haag terwijl Mike met zijn vader in Groningen waren. Bovenop zijn darmcomplicaties kreeg Mike ook nog een infectie, waardoor het gezin bijna 3 weken uit elkaar is geweest.

Uiteindelijk kreeg ik vorige week het mooie bericht dat het beter ging met Mike en dat ze met zijn allen in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp waren. Wat een feest! Het werd tijd om kennis te maken met dit mooie gezin met hun bijzondere verhaal!

Ik ontmoette de ouders bij de ingang van het ziekenhuis, samen met opa en grote broer Joeri. De drieling lag op een eigen kamer en bij binnenkomst lagen ze allemaal nog heerlijk te slapen in hun eigen bedje. Tijdens het verzorgingsmomentje kreeg Liva een badje en mocht ze daarna fijn buidelen bij papa. Mike en Timo kregen schone kleertjes en werden heerlijk verzorgd door mama. Alle drie kregen ze een flesje en wat deden ze het goed! Ook kleine Mike, die nog een sonde had, dronk stoer zijn flesje leeg!

Lieve Liva, Mike en Timo, ik hoop dat jullie het zo goed blijven doen zodat jullie snel met papa, mama en grote broer Joeri mee naar huis mogen! Bijzonder hoe jullie van een gezin van 3 opeens een gezin van 6 zijn geworden!

Namens Stichting Earlybirds,
Rachel Viersma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.