Liv prematuur geboren met 33 weken en 4 dagen , klompvoetje, gebroken vliezen, weeenremmers

Liv

Liv prematuur geboren met 33 weken en 4 dagen , klompvoetje, gebroken vliezen, weeenremmers
Liv van Lierop

Op weg naar Helmond deze keer. Hier lag een bijzonder meisje genaamd Liv. Met de ouders van Liv had ik op de zaal afgesproken. Aangezien Helmond mij wel bekend is had ik gevraagd of dat de ouders konden vragen of er gebruik gemaakt kon worden van de familiekamer, zodat wij in alle rust en privacy foto’s konden maken en ik hun bijzondere verhaal aan kon horen.

Op de zaal aangekomen tref ik de trotse moeder van Liv aan. Wat ziet deze mama er stralend uit en vertelt mij vol trots dat haar mooie dochter voor haar in het bedje ligt. Papa kwam later binnen. Deze is tussen het werken door naar het ziekenhuis gekomen voor de fotoreportage van Earlybirds.

Samen lopen we naar de familiekamer waar we in alle rust foto’s kunnen maken. Heerlijk is deze kamer en er is zo een mooie hoeveelheid licht zodat ik alles mooi vast kan leggen.

De mama van Liv vertelt me hoe haar zwangerschap en bevalling zijn verlopen. De eerste 20 weken heel normaal, vertelde ze me. Geen problemen tot de 20 weken echo. Hier werd namelijk een van de armpjes niet goed gezien op de echo waardoor Liv en haar ouders uiteindelijk in een medische molen terecht komen en er geen sprake meer is van een onbezorgde zwangerschap. Verschillende malen moeten de ouders van Liv op en neer naar Maastricht om hier verder onderzoek te doen. Uit de verschillende onderzoeken wordt in eerste instantie gezien dat zij een bepaalde voorkeurshouding in een van de voetjes heeft zitten. Later blijkt dit een van de klompvoetjes te zijn. Liv heeft namelijk twee klompvoetjes waar zij aan geholpen moet worden. Ook blijkt uit het onderzoek dat Liv een deel van haar onderarm mist. De papa en mama van Liv vertelde me dat dit natuurlijk schrikken was voor hun maar dat ze zich er snel overheen konden zetten omdat je ook met deze beperking 100 kunt worden. En zoals de mama van Liv vertelde: Kijk eens naar deze knappe toet, de rest valt niet eens op!

De mama van Liv mag dan eindelijk met verlof. De eerste dag van haar verlof gaat ze zoals gewoonlijk even wat boodschappen doen. De hond wordt nog even uitgelaten en toen gebeurde het, de vliezen baken!

Na 33 weken en 4 dagen komen ze dan in Helmond in het ziekenhuis terecht. Meteen krijgt ze weeënremmers maar dit kon Liv niet meer stoppen. De ontsluiting ging super snel van 3 naar 9 centimeter. De bevalling was niet meer uit te stellen en kort hierna werd het knappe meisje Liv geboren. Liv moest nog even onder de blauwe lamp omdat zij wat geel zag en werd kort hierna gegipst voor haar voetjes. Als ik de reportage kom maken is Liv al een keer in bad geweest. Heerlijk hebben zij hier van genoten.

Tijdens het bewerken zie ik verschillende lachjes van Liv op de foto’s voorbij komen. Wat een knap kindje ben je toch en inderdaad zoals je mama vertelde de rest valt dan niet eens meer op!

Als ik na een paar weken contact heb met de mama van Liv vertelt ze mij dat Liv inmiddels thuis is en het super goed doet.

Papa en mama van Liv super bedankt voor jullie vertrouwen en dank dat ik jullie namens stichting Earlybirds vast mocht leggen.

1 antwoord
  1. Ouders van devon vos
    Ouders van devon vos zegt:

    Een super mooi en lief meisje dat het buurmeisje was van ons early birdje devon. Zo, n mooi en lief en trots gezinnetje!!! We hopen jullie snel nog eens te zien xxx de buurtjes van het elkerliek

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.