Liv

Liv

 

Op Bevrijdingsdag mocht ik weer eens op pad voor Earlybirds, dit keer naar het kleine meisje Liv dat geboren was met 28 weken 3 dagen zwangerschap, in het Leids Universitair Medisch Centrum. Wat een klein, lief popje!

Sebastiaan en Barbara: wat fijn dat jullie dichter bij elkaar zijn en wat fijn dat ik jullie reportage mocht doen. Liv: groei maar goed, zodat je over niet al te lange tijd lekker in je eigen bedje mag slapen, dicht bij papa en mama!

Liefs,

Dagmara

**********

De ouders:

Met 25 weken merkte mama op dat het steeds rustiger werd in de buik. Na meerdere doktersbezoeken kwamen we via het AMC in het LUMC terecht. Onze kleine Liv bleek ernstige bloedarmoede te hebben, waarschijnlijk door FMT (foetomaternale transfusie). In de spannende weken die volgenden kreeg zij 3 bloedtransfusies (via de baarmoederwand) waardoor zij kortdurend herstelde en daarna weer bloedarmoede had. Helaas waren de risico’s groot, waardoor de arts besloot met 28 weken en 3 dagen haar te halen met een keizersnede. Gelukkig had Liv een goede start. De eerste week verliep voorspoedig: mama herstelde goed en Liv deed het ook goed. Toen kreeg Liv een infectie en weer volgden spannende dagen; maar ook nu bleek Liv weer een vechter en herstelde ze snel. Sindsdien gaat het eigenlijk steeds beter, stapje voor stapje. Inmiddels is zij 6 weken oud (34 weken zwangerschapsduur) en ligt ze in het MCA in Alkmaar. Ze heeft nog een sonde voor de voeding en een zuurstofbrilletje. Elke dag gaat het beter en we kijken uit naar het moment dat zij naar huis mag.

We zijn Stichting Earlybirds Fotografie heel erg dankbaar voor de prachtige reportage, en natuurlijk in het bijzonder Dagmara, wat een lieve meid! Onze Liv komt er wel!!

Veel liefs, Sebastiaan, Barbara & Liv.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.