Liv prematuur geboren met 34 weken en 1 dag, UMCG, OZG, Nij SMellinghe, Wilhelmina ziekenhuis, weeenremmers, longrijping, couveuse, sonde

Liv

Liv prematuur geboren met 34 weken en 1 dag, UMCG, OZG, Nij SMellinghe, Wilhelmina ziekenhuis, weeenremmers, longrijping, couveuse, sonde

 
Lieve Liv,

Van het UMCG, naar het OZG, via het UMCG naar het Nij Smellinghe. En daar was je dan, bij 34 weken. Klein, maar compleet. En heel erg sterk. De dag na de geboorte mocht je meteen weer verhuizen en we treffen elkaar in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Daar lig je met 11 dagen oud al zonder toeters en bellen in een warmtebedje.

Het gaat heel erg goed met je en je mag heerlijk badderen. Grote broer Noud vindt het allemaal nog een beetje spannend, maar kijkt toch vol trots en verwondering wat er allemaal gaande is. Hij wil graag helpen met wassen en brengt heel lief het flesje. Het is aftellen, want het gaat zo goed met je dat je al bijna naar huis mag! Wat een rust zal dat geven.

Lieve Liv, ik wens je een leven vol zonneschijn!
Liefs Mirjam

——————–

Van de ouders:

Donderdag 19 december ging ik voor mijn wekelijkse controle naar het UMCG. De dagen er voor was ik ook al een paar keer geweest omdat veel last had van harde buiken ik voelde mij niet helemaal lekker. Dinsdag was alles goed, woensdag was mijn baarmoedermond wat korter en donderdag bij de controle nog weer korter……. dit was het moment dat ze mij gingen opnemen owjee echt ja echt!! Je krijgt weeenremmers en longrijping. En daar ging ik per ambulance naar het ziekenhuis in Scheemda omdat het UMCG vol lag. Daar heb ik de longrijping en weeenremmers gekregen en mocht ik zondagmiddag naar huis toe. Thuis was het oke en fijn maar de pijn aan me buik en harde buiken bleef.

Dinsdagavond opeens bloedverlies dus moesten wij ons weer melden in het UMCG. Daar bleek al snel dat mijn baarmoedermond helemaal open stond en ik 3 cm ontsluiting had. En werd ik weer per ambulance vervoerd naar een ander ziekenhuis dit keer Drachten. In drachten was het afwachten hoe mijn lichaam reageerde ze gingen niets meer doen alleen afwachten, maar hoopten dat ik de 34 weken ging halen dit was beter. Uiteindelijk ging het zondagavond (34.1 week) ineens heel snel met de weeeen en had ik om 20.45 ineens 9 cm ontsluiting. Op naar de verloskamer en vervolgens werd om 22.10 uur onze prachtige dochter Liv geboren♡

Wauw ze huilde gelijk en alles is goed met haar geen extra zuurstof etc. Liv weegt 2270 gram en 41 cm. Ze heeft even in de couveuse gelegen maar de volgende dag mochten wij al verhuizen naar het ziekenhuis in Assen dichter bij ons huis. Daar kwam ze gelijk in een warmte bedje en mocht ze kleertjes aan. Liv mocht gelijk proberen om flesjes te drinken en had voor nood de sonde. Ze lag aan de monitor maar die gaf nooit een alarm dus mocht na 1 week uit (35 weken oud). Ook de sonde is er al uit en drinkt ze zelf al 6 voedingen. Het gaat zo goed dat er zelfs gesproken wordt om van het weekend naar huis te mogen (36 weken) dat zou echt GEWELDIG zijn zo in het begin van 2020.

Lieve Liv, Papa en Mama maar ook je grote Broer Noud wij zijn super trots op jou ♡ we kijken er naar uit dat we straks lekker met z’n 4tjes thuis zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.