Lise & Loïs prematuur geboren met 35 weken 2 dagen, MCDA, tweeling, zwangerschapsvergiftiging, longrijping, stuitligging, keizersnede, couveuse, sonde, Saxenburgh Medisch Centrum, sonde, badderen

Lise & Loïs

Lise & Loïs prematuur geboren met 35 weken 2 dagen, MCDA, tweeling, zwangerschapsvergiftiging, longrijping, stuitligging, keizersnede, couveuse, sonde, Saxenburgh Medisch Centrum, sonde, badderen

 
Van de ouders:

Na een MCDA-zwangerschap (tweeling met beiden hun eigen vruchtzak maar één gedeelde placenta) van 33 weken kreeg ik zwangerschapsvergiftiging. Mijn lichaam moest goed in de gaten worden gehouden en opname was hiervoor nodig. Ik kreeg corticosteroïden gespoten om de longen en andere organen sneller te laten rijpen.

Per dag werd bekeken of mijn lichaam het nog zou volhouden, mijn bloeddruk bleef onder controle met medicatie. Alleen in het begin van de opname leek mijn lichaam het op te geven. Op een avond kreeg ik last van rillingen en stuipen, mijn bloeddruk steeg en wou niet zakken. Gelukkig bleven mijn organen het goed doen. Medicatie via het infuus deed mijn bloeddruk uiteindelijk zakken.

Na 2 weken opname brak Lise haar vruchtvlies en ik moest proberen nog meer rust te nemen. Lise lag in stuit en Loïs in hoofdligging, waardoor een natuurlijke bevalling niet mogelijk was.

De keizersnede zou worden uitgevoerd wanneer de bevalling echt door zou gaan zetten. 2 dagen na het breken van de vlies van Lise begonnen de weeën en werd het een keizersnede. Lise & Loïs werden geboren na een zwangerschap van 35 weken en 2 dagen.

Beide deden het gelijk goed. Ze moesten wel in de couveuse en werden in de gaten gehouden via de monitor. Lise & Loïs hadden niet altijd voldoende energie om de fles leeg te drinken waarvoor ze een sonde hebben gekregen.

Lise en Loïs doen het samen erg goed!

————————

Van de fotograaf:

Wat een mooie en rustige meisjes, die me nu en dan even goed aankeken om daarna weer verder te ontspannen bij papa en mama. Mooi om te zien dat het goed met jullie gaat! Hopelijk mogen jullie snel met z’n viertjes naar huis.

Lieve Lise, Loïs en ouders, heel veel geluk samen!

1 antwoord
  1. Edith
    Edith zegt:

    Wat mooi dat jij je verhaal hier deelt. Heftige periode. Je doet het super stephanie. Houd je haaks en heel erg genieten van jullie prachtige meiden.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.