Lisanne prematuur geboren met 27 weken, LUMC, neonatologie, couveuse, spoedkeizersnede, Reinier de Graaf, CPAP

Lisanne

Lisanne prematuur geboren met 27 weken, LUMC, neonatologie, couveuse, spoedkeizersnede, Reinier de Graaf, CPAP

 
Afgelopen dinsdag 9 oktober mocht ik op bezoek bij kleine Lisanne in het LUMC, Leiden. Bij de receptie ontmoette ik de trotse vader en samen zijn we naar de afdeling Neonatologie gelopen, waar moeder, grote zus Marleen, opa en oma al op ons wachten.

Na een kort gesprekje mocht ik kennismaken met kleine Lisanne. Lisanne lag nog heerlijk te slapen in haar verduisterde couveuse. Lisanne is nu 6 weken maar is nog piepklein. Volledig onverwachts is ze met 27 weken geboren. Moeder had de dag er voor nog gewoon gewerkt. ’s Nachts kreeg ze wat buikpijn, een harde buik, en ze hoopte dat die ’s ochtends met een douche wel over zou gaan. Toen dat niet gebeurde nam ze toch maar even contact op met de afdeling verloskunde van het Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft en die adviseerde haar even langs te komen in het ziekenhuis. Daar werd een echo gemaakt en niet veel later werd ze klaargemaakt voor een spoedkeizersnee! Haar placenta was losgelaten en Lisanne had het moeilijk in de buik.

In het Reinier de Graaf doen ze eigenlijk alleen maar bevallingen vanaf 32 weken , maar er was geen tijd meer om nog naar een academisch ziekenhuis te gaan! Niet veel later is Lisanne geboren en is ze meteen overgeplaatst naar het LUMC in Leiden. Daar ligt ze sinds haar geboorte.

Lisanne is een echt vechtertje, ze heeft wat kleine tegenslagen doorstaan, maar ze groeit goed. Haar longetjes hebben het nog wel een beetje zwaar en daarom ligt ze ook nog aan de CPAP. Elke dag is nog een beetje spannend, maar ze gaat vooruit en dat is zo fijn om te zien.

Tijdens mijn bezoek mocht Lisanne verzorgd worden in haar couveuse. De kap van de couveuse mocht omhoog en als hoogtepunt mocht haar snorkeltje ook even af. Zo zonder al die toeters en bellen hadden de ouders Lisanne nog niet gezien! Zo bijzonder om bij zo’n emotioneel moment te mogen zijn en de ontroering te zien en te voelen. Grote zus Marleen kreeg zelfs een knipoog van kleine Lisanne.

Na al die inspanningen mocht Lisanne heerlijk buidelen bij vader en heb ik dit lieve gezin weer alleen gelaten. Zet hem op lieve kleine Lisanne, ik hoop dat je snel sterk en groot wordt, zodat je binnenkort met papa, mama en grote zus mee naar huis mag!

Namens Stichting Earlybirds,
Rachel Viersma

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.