Lisa en Eline

 

 

 

 

 

 

 

Lisa en Eline

Lisa en Eline

 

Het is zaterdagochtend om 08:15 uur dat ik in de auto stap op weg naar een meisjes tweeling. Ze zijn met 33 weken geboren op 22 mei jl. Twee meiden: Lisa en Eline.

Ze liggen in het MCA, inmiddels op een gewone kamer.

 

Ik kom aan en papa is nog bezig met Lisa, die nog wordt verschoond en aangekleed. Ik stoor ze niet en kijk even rond. Zodra zij klaar zijn lopen we naar de kamer waar mama met Eline ook is. Eline ligt heerlijk aan de borst. Ik maak kennis met de ouders en met de kleine prachtige meisjes. Wat een mooie poppetjes zeg.

 

De papa en mama vertellen van alles over Lisa en Eline, ze zijn heel trots op hun kleintjes. Ze vertellen dat op een gegeven moment, veel te vroeg, de weeën kwamen en er geprobeerd is deze tegen te gaan met weeënremmers. Dit mocht niet lang baten en de meisjes besloten geboren te worden. Omdat één van de meiden in een stuit lag en de ander met haar voetjes naast het hoofdje van haar zus, werden ze geboren met een keizersnede.

Alles is goed gegaan, voor premature kindjes hebben ze nog een behoorlijk gewicht. Met Lisa gaat het eventjes niet zo heel goed en moet tussendoor een paar nachtjes in het AMC verblijven. Maar inmiddels gaat ook weer helemaal goed en is ze er weer helemaal bovenop. Ze vertellen dat ze inmiddels bijna alle kamers op de gang hebben gehad, van de couveusekamer tot de warmte kamer en de normale kamer …

Op dit moment wordt geoefend met de meisjes op het zelfstandig drinken. Als ze dit goed onder de knie hebben mogen ze naar huis. Het is wel allemaal nog érg vermoeiend voor ze en na een paar slokjes liggen ze dan ook heerlijk te slapen en krijgen ze de rest van de voeding door hun sonde. Ik zie twee ontzettend lieve ouders met evenzoveel lieve meisjes. Een mooi gezin waarvan ik hoop dat ze heel snel thuis zullen zijn met elkaar en echt kunnen gaan genieten van elkaar in alle rust.

Lieve Marga en Robbert, ik wens jullie alle geluk, liefde en plezier toe met jullie mooie meiden.

Liefs, Agnes.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.