Lieke prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, Amphia, MMC, sonde, couveuse

Lieke

Lieke prematuur geboren met 31 weken en 6 dagen, Amphia, MMC, sonde, couveuse

 
Eindelijk was het gelukt. Er zou een broertje of zusje voor Danique bij komen. Wat waren we blij, maar tevens ook angstig. Angst of het bleef zitten en angst voor de nier problemen die mama in de eerdere zwangerschap had ervaren. Helaas was ook deze zwangerschap niet zorgeloos. Na wederom het plaatsen van een nefrodrain met 19weken zwangerschap nav nierstuwing kreeg mama bloedvergiftiging en moest opgenomen worden. Na wederom een bloedvergiftiging te hebben opgelopen was het moment daar dat Lieke niet meer kon blijven zitten in de veilige baarmoeder.

Met 31.5 weken zwangerschap is mama met de ambulance naar het Maxima medisch centrum in Veldhoven overgebracht. Daar is ze de dag erna op 10november2019 bevallen van Lieke met een mooi gewicht van 2240gram. Ze huilde gelijk, werd daarna meegenomen voor onderzoek. Ze werd aangesloten aan ademhalingsondersteuning en monitor. Ze kreeg een infuus en sonde en lag in een couveuse. Na vijf dagen was Lieke stabiel genoeg voor haar eerste verhuizing.

Met de ambulance naar Amphia Langendijk. Dit ging heel goed, had lekker doorgeslapen. Had net na de verhuis een infectie, kreeg antibiotica. Heeft twee dagen geslapen en ging daarna weer vooruit. Is langzaam afgebouwd met de ademhalingsondersteuning. Toen Lieke drie weken oud was mocht ze voor de tweede keer verhuizen. Ditmaal naar het nieuwe Amphia Molengracht ziekenhuis. Hier had Lieke meer last van. Ze zakte steeds wat weg, ondersteuning was opgeschroefd. Heeft hierna echt weer een week bij moeten komen, voordat er weer stapjes in ontwikkeling te zien waren. Nu sinds twee dagen geen ondersteuning meer. Lieke krijgt de voeding nu deels uit de fles en deels uit de sonde. Verslikt zich snel, is echt nog aan het leren hoe ze het zuigen ,slikken en ademen moet afwisselen. Al met al hopen we dat ze gestaag zo door leert en dan mee naar huis mag, naar haar grote zus Danique.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.