Jim & Lex prematuur geboren met 31 weken en 2 dagen, Reinier de Graaf, tweeling, keizersnede, buidelen, sonde

Jim & Lex

Jim & Lex prematuur geboren met 31 weken en 2 dagen, Reinier de Graaf, tweeling, keizersnede, buidelen, sonde

 
Op 22 december mocht ik een fotoreportage maken van de tweeling Lex en Jim. Deze twee jongens zijn geboren met een zwangerschapsduur van 31+2 dagen. Ze zijn intussen alweer 6 weken oud en ze maken al hele mooie stappen vooruit.

Jim en Lex zijn geen onbekenden voor mij. Tijdens Wereld Prematuren Dag op 17 november mocht ik al kennis met ze maken. Toen 6 dagen oud en nu alweer zo gegroeid, wat bijzonder om ze weer te zien en wat fijn dat het voorspoedig met ze gaat.

De zwangerschap en de geboorte van deze twee jongens ging niet geheel zonder slag of stoot. De zorgen om de jongens begon al halverwege de zwangerschap. De placenta bleek niet goed verdeeld, waardoor ze ongelijk groeiden. Het was een hele spannende tijd voor de ouders. Na een zorgwekkende ctg werd er besloten om een keizersnede uit te voeren, papa was gelukkig op tijd om hierbij te kunnen zijn. De twee jongens werden geboren met een groot verschil in geboortegewicht. Little Lex was de kleinste met ruim 1 kg en zijn wat grotere broer Jim werd met 1,6 kg geboren.

Tijdens de fotoreportage worden ze allebei even opgefrist. Jim mag in bad en Lex krijgt een schoon neusbrilletje op. Daarna gaan ze heerlijk buidelen bij hun ouders. Wat een heerlijk gezicht, die twee kleine jongetjes die lekker genieten van de liefde en warmte van hun ouders.

Ik wens Jim, Lex en hun ouders alle geluk van de wereld! En hopelijk mogen jullie snel naar huis.

Liefs Eveline

3 antwoorden
 1. Varvara
  Varvara zegt:

  Wat een mooie foto’s, en wat zijn we trots op deze vier bikkels. Wij hopen ook dat de boys snel naar huis mogen, lekker naar hun eigen bedjes. We wensen jullie veel liefde, geluk en gezondheid toe?

  Beantwoorden
 2. Hedy Dijkgraaf
  Hedy Dijkgraaf zegt:

  Wat een bijzonder gebaar van jullie Stichting Earlybirds om deze mooie foto’s te maken voor ouders van prematuur geboren kindjes….een blijvende MOOIE herinnering na een spannende bezorgde tijd.
  Omi Hedy

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.