Dex prematuur geboren met 32 weken, groene hart Gouda, gebroken vliezen, weeenremmers, sonde

Dex

Dex prematuur geboren met 32 weken, groene hart Gouda, gebroken vliezen, weeenremmers, sonde

 
Op 11 december mocht ik een fotoreportage maken van Dex in het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Deze jongen is geboren met een zwangerschapsduur van 32 weken. Hij heeft al laten zien dat hij een sterke jongen is, want hij hoeft nog maar een paar hobbeltjes over voor hij naar huis mag. Dat is extra fijn met de feestdagen in het vooruitzicht.

Als ik de kamer binnenkom word ik verwelkomd door zijn grote broer. Hij vindt het allemaal wel een beetje spannend wat er gaat gebeuren. Als ik het gehaakte vogeltje aan hem geef pakt hij deze gretig aan en laat hij al zien dat dit vogeltje goed kan vliegen. Gelukkig is Dex daar niet van onder de indruk en vindt hij het allemaal prima wat eromheen gebeurt.

Het waren even spannende tijd voor de ouders toen Dex in aantocht kwam. Spontaan braken de vliezen van moeder en ondanks de weeënremmers moest Dex gehaald worden, hij had het niet meer fijn in de buik van zijn moeder. Zijn grote broer was juist te laat geboren, dus dit hadden de ouders echt niet verwacht. Gelukkig laat Dex gelijk zien dat hij er klaar voor was, want veel ondersteuning was er niet nodig.

Tijdens de fotoreportage mag Dex heerlijk in bad en je ziet hem van het warme water en de aanrakingen van zijn ouders genieten. Daarna is het nog even knuffeltijd met zijn ouders en komt af en toe zijn grote broer even kijken. Wat een lief gezicht.

Ik wens Dex, zijn vader, moeder en grote broer alle geluk van de wereld en hopelijk mogen jullie snel naar huis om daar Kerst te vieren.

Liefs Eveline

NB. Op het moment van plaatsen van de blog is Dex inmiddels thuis bij zijn ouders.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.