Levi prematuur geboren met 25 weken en 1 dag, Groene Hart ziekenhuis, bloedverlies, LUMC, longrijping, magnesium, weeenremmers, CPAP

Levi

Levi prematuur geboren met 25 weken en 1 dag, Groene Hart ziekenhuis, bloedverlies, LUMC, longrijping, magnesium, weeenremmers, CPAP
Van de fotograaf:

“Met goeie zin ging ik weer op pad voor de stichting en mocht ik Levi en zijn ouders ontmoeten. Levi lag lekker in zijn bedje toen ik aan kwam en de zuster was al het een en ander aan het voorbereiden voor zijn eerste badje. Hij werd uitgekleed en verschoond en daarna gewassen in bed. Na het inzepen mocht hij in bad. Even lekker het warme water om hem heen en weer schoon gespoeld worden. Hij onderging het allemaal heel goed en het was natuurlijk prachtig voor de foto’s die ik toen kon maken. Daarna snel afdrogen en lekker opwarmen bij papa tijdens het buidelen.

Levi was al twee maanden oud toen ik hem op de foto zette, en wat heeft hij al een hoop meegemaakt! Prachtig om te zien hoe chill hij alles ondergaat en hoe sterk hij is geworden in 2 maanden tijd. Van 900 gram bij geboorte naar nu 2200 gram. Hij krijgt al lekker babyvetjes en de zuurstof kan worden afgebouwd. Wat een sterke knul!

Hij moet voorlopig nog wel even in het ziekenhuis blijven, maar hij komt stap voor stap steeds dichter bij dat moment dat hij met zijn ouders lekker mee naar huis mag!

Ik wens jullie drie alle liefde en kracht toe om door deze intensieve periode heen te komen.
Heel veel liefs, Jacqueline”

————-

Van de ouders:

“Totaal onverwachts was je daar ineens na nog maar 25 weken zwangerschap! Na een goede zwangerschap met de normale zwangerschapskwaaltjes, werden we zaterdagochtend door de verloskundige naar het ziekenhuis in Gouda gestuurd, omdat er wat bloedverlies was. In het ziekenhuis bleek er al 6-8 cm ontsluiting te zijn. Alle alarmbellen gingen af, er werd meteen een ambulance geregeld om ons met gillende sirene naar het LUMC in Leiden te brengen. Ook werd er een traumahelikopter stand-by gezet met een couveuse voor het geval de bevalling onderweg door zou zetten.

In Leiden aangekomen hadden we direct het onvermijdelijke gesprek: wél of géén actieve opvang? Voor ons was de keus snel gemaakt, ondanks alle statistieken en mogelijke consequenties van deze keuze, we gaan ervoor! In de buik was de kleine al een sterk en actief mannetje, dus wij hadden er alle vertrouwen in dat hij dat daarbuiten ook zou zijn. Na 2 longrijpingsspuiten, magnesium en weeënremmers werd Levi zondag (1e pinksterdag) na 25 weken en 1 dag om 15:02 uur geboren. Hij woog 900 gram, was 32,5 cm en had een hele goede start!

Hij heeft al een hele lange en zware tijd achter zich. Meerdere keren aan de beademing met een beademing slangetje door zijn neus, de overige tijd aan de CPAP voor ademondersteuning met zuurstof. Hij heeft 2 infecties moeten overwinnen en een ontsteking, waar hij heel ziek van is geweest. We zijn heel bang geweest of hij het wel zou redden, maar wat is Levi een kleine vechter!

Momenteel ligt hij aan een neusbrilletje en zijn longen zullen zijn zwakke plek blijven. Sinds 3 weken ligt Levi in het ziekenhuis in Gouda, waar we nog een lange weg te gaan hebben. Hier wordt de zuurstof en de flow langzaam afgebouwd en moet hij leren drinken. Alles stapje voor stapje en vooral niet te snel. We hopen hem rond de uitgerekende datum (16 september) mee naar huis te kunnen nemen, wat heel spannend zal worden. Maar na deze strijd hebben we er alle vertrouwen in dat we er vooral van zullen gaan genieten.

Jacqueline, ontzettend bedankt voor de leuke ochtend en de mooie foto’s!”

3 antwoorden
 1. zippora
  zippora zegt:

  Wat een mooi verhaal en wat zijn het vechtertjes! Mijn zoontje Milan is met 26 weken en 4 dagen geboren met 1100 gram en was er ook opeens binnen een uur. Een hele grote pluim voor het WKZ en early brirds voor de prachtige fotos!

  Beantwoorden
 2. Middelman
  Middelman zegt:

  O wat fijn om te lezen dat het goed gaat met Levi. Geniet ervan en gauw lekker mee naar huis.

  Wij hebben hier ook een Levi inmiddels gister 2 jaar geworden maar ook geboren met 25+6. En met zuurstof en sonde naar huis gekomen. Algauw na zn hart katheterisatie van de zuurstof af. Nu kunnen we weinig tot geen verschil zien tussen hem en de kindjes van zn eigen leeftijd.
  Zn longen idd net als bij jullie Levi maar ik moet wel zeggen hij heeft er geen last van. Dus hopelijk voor jullie nog een extra duwtje naar een gezonde sterke jongen. Wij hebben hier bewijs dat het wel degelijk kan en weet zeker die van jullie ook!!! Heel veel liefs de familie middelman uit lunteren

  Beantwoorden
 3. Resie bosman
  Resie bosman zegt:

  Wat een verhaal, als of ik er weer midden in zit….mijn dochter is met 25 en 5 dagen geboren en ook de nodige obstakels moeten overwinnen. We zijn altijd in haar blijven geloven. Inmiddels is ze ruim 7 jaar en ze doet het geweldig. Wat een bikkels zijn deze kinderen & ouders. Geniet van alle mooie dingen samen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.