Levi prematuur 26 weken tweeling NICU

Levi

Levi prematuur 26 weken tweeling NICU

Mijn laatste Earlybirdje van dit jaar mocht ik fotograferen in het LUMC bij de kleine vechter Levi. De mama van Levi, Kelly, was zwanger van twee kleine kanjers. Met 24 weken voelde mama dat er toch iets niet helemaal goed was en ging voor controle naar het ziekenhuis. Helaas mocht ze niet meer naar huis want ze bleek al 1 cm ontsluiting te hebben. Toch wisten de mannetjes nog 2 weken te blijven in mama’s buik. Precies met 26 weken werden Levi en Dani geboren. Vechters vanaf dag 1, maar helaas was het in deze wereld toch te zwaar voor de kleine Dani en is hij bij mama in d’r armen rustig ingeslapen. Met zijn broertje Levi gaat het met ups en downs, maar wat een kanjer is het!! Hij houdt goed zijn temperatuur op pijl, en er zaten al lekkere spekkies op zijn armpjes. Hij drinkt dus goed 🙂

Tijdens de shoot zag ik een super trotse mama en genoot ze van ieder moment met hem. Ontspannen en gezellig was deze laatste shoot. Levi leegde nog even zijn blaas tijdens het verschonen… wat hilarisch! Plast toch lekkerder zonder zo’n luier in de weg he Levi?!

Lieve Kelly en Levi (en natuurlijk papa die hard aan het werk was), ik wens jullie heel veel geluk, gezondheid en liefde toe met zijn drietjes.

Veel liefs, Rianne

**********

De moeder:

Donderdag 17 december is Rianne bij ons op de NICU 2 in het LUMC te Leiden geweest om onze kanjer te fotograferen. Levi onze oudste zoon van een tweeling. Acht weken geleden bevallen van 2 prachtkinderen met maar een zwangerschap van 26 weken. Helaas moesten wij Dani na 2 dagen laten gaan. Als je zwanger raakt van een tweeling weet je dat je hoogst waarschijnlijk eerder bevalt, maar 26 weken is toch wel erg vroeg. Je wordt gelijk geconfronteerd met alle gevaren die een vroeggeboorte met zich mee brengen. Het is een boze droom, een nachtmerrie waar je maar niet uit ontwaakt.

In 8 weken tijd bevallen van een tweeling, een van de twee moeten laten cremeren, niet kunnen rouwen gewoonweg omdat je daar geen ‘tijd’ voor hebt en tevens sterk moet blijven voor Levi. Je wenst dit je ergste vijand nog niet toe. Na alle ellende die wij al hebben moeten meemaken de afgelopen 10 weken, en alle ellende die zich momenteel nog steeds voordoet, was daar Rianne van stichting Earlybirds. Voor heel even kon zij mij laten genieten van het moeder zijn. Even geen zorgen maken maar gewoon onze trots laten zien. De liefde van mij naar hem en andersom voor altijd vast laten leggen. Ik heb genoten!

Rianne nogmaals enorm bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt.

14 antwoorden
 1. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Wat een heftig verhaal. Ben zelf bevallen met 27 weken van mijn tweeling Lieve en Pepijn. Wij hebben het geluk gehad dat we ze nu beiden gezond thuis mogen hebben. Maar wat hebben wij een paar spannende en enge Eerste weken gehad. Ik hoop dat jullie het verlies van Dani een plekje kunnen geven en jullie tijd krijgen om te rouwen om het verlies maar ook om te genoegen van jullie Levi. Heel veel sterkte x

  Beantwoorden
 2. Jessica
  Jessica zegt:

  Lieve kelly

  Wat heftig allemaal, ik hoop dat jullie snel sterk genoeg worden om samen ook met papa als gezin na huis te kunnen. Gecondoleerd ook ik kreeg gelijk brok in men keel toen ik las dat hij in je armen is gegaan ik hoop dat je closer kan vinden daar door.

  Heel veel sterkte allemaal en alvast fijne jaarwisseling

  Beantwoorden
 3. Alette
  Alette zegt:

  Lieve papa en mama van Dani en Levi,

  Wat een droevig verhaal. Gecondoleerd met jullie verlies. En natuurlijk proficiat met Levi. Wat een kanjer! Wat zitten jullie in een spannende tijd nu. Ik ben zelf ook in Leiden bevallen van een eeneiige tweeling die met 30 weken gehaald zijn i.v.m. TTS. Het is een lange weg en een emotionele achtbaan. Hopelijk kunnen jullie heel snel gaan genieten van jullie mooie zoon thuis. Zet hem op Levi!

  Beantwoorden
 4. Mariska
  Mariska zegt:

  Hoi Kelly
  Wat fijn dat ik je zo nog tegenkom via early birds. Wij hebben tegenover jullie gezeten met onze tweeling waarvan Quinn is overleden een paar weken terug. Ik zou graag met je in contact komen. Zo herkenbaar allemaal pff wat een rollercoaster he. Zo te lezen zitten jullie jammer genoeg nog steeds in leiden. Ik gun t jullie ook zo naar huis te kunnen liefst met vieren. Maar met drietjes om het allemaal eens te kunnen bevatten want dat is het totaal niet.
  Sterkte nog meid je bent sterk
  Groetjes Mariska Cloosterman

  Beantwoorden
  • Kelly
   Kelly zegt:

   Hé Mariska,

   Waar internet al niet goed voor is. Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie alles een beetje kunnen laten bezinken? Ik merk dat ik nu pas begin met rouwen. Ik denk elke dag en nacht aan Dani. ”s nachts word ik huilend wakker… de pijn, het gemis, het verdriet en vooral de leegte is met geen pen te beschrijven. We worden ook niet echt geholpen met wat positiviteit. Vandaag hebben wij te horen gekregen dat Levi hoogst waarschijnlijk ROP heeft ten gevolge van de vroeggeboorte en zuurstofschommelingen. Maandag weer een screening en als die niet goed is dan moet hij gelasert worden in Veldhoven….

   Ik hoop van je te horen. Ik denk namelijk nog erg vaak aan jullie. Toevallig sprak ik vandaag met iemand over jullie in het Ronald McDonald huis. Zijn jullie ondertussen wel al thuis? Of nog steeds in het Radboud ziekenhuis?

   Liefs Kelly

   Beantwoorden
 5. Ellen
  Ellen zegt:

  Lieve papa en mama van Levi en Dani,
  Ik ken jullie niet, maar las jullie verhaal. Bij het lezen alleen al voelde ik al zoveel verschillende emoties. En alles door elkaar. Ik kan me bijna niet voorstellen hoe het moet voelen voor jullie. Wat een ongelooflijke heftige tijd maken jullie door. Dat is absoluut niet wat je voor ogen hebt als je zwanger bent.
  Ik wil jullie heel veel sterkte wensen en hoop dat in 2016 de rust terugkeert en jullie samen met kleine Levi je leven thuis kunnen gaan oppakken.
  Wees niet bang dat je de herinnering aan Dani kwijtraakt. Dani zit in jullie ♥ en zal daar altijd blijven. Sterkte en liefs

  Beantwoorden
 6. Renuka
  Renuka zegt:

  Beste kelly,

  Wat mooi om je op deze manier nog een keer terug te zien… Ons dochtertje Riley heeft ook even tegenover Levi gelegen op de ic van het lumc!
  Wat goed te zien dat hij het zo goed doet nu!
  Ik wens jullie heel veel geluk met zijn drieën thuis, de kleine dani zal altijd voortleven in jullie hart!
  Heel veel liefs

  Beantwoorden
  • Kelly
   Kelly zegt:

   Ah wat leuk! Riley kennen we inderdaad. Hoe gaat het nu? Echt super om zoveel “bekende” middels deze weg weer te spreken. Zijn jullie al thuis of in een ander ziekenhuis?

   Liefs Kelly

   Beantwoorden
 7. Kelly
  Kelly zegt:

  Lieve allemaal,

  Bedankt voor alle lieve woorden. Ik vind het echt fantastisch dat middels deze weg vele woorden van steun te mogen ontvangen. Zelfs bekende tegen te komen.

  Dank jullie wel, en voor allen een heel goed uiteinde en dat alle kinderen zo gezond mogelijk mogen zijn/worden in 2016

  Liefs Kelly

  Beantwoorden
 8. Yara
  Yara zegt:

  Lieve ouders van Levi en Dani.

  Wat een bijzonder verhaal. Sins een paar weken zitten wij ook in deze rolercoster. Want onze zoon is met 28 weken geboren en ligt naast Levi. Heb je verhaal medere keren gelezen en toevallig met jullie gesproken. Ik blijf steeds kippenvel houden. Nu dat ik meer weet. Wat zijn jullie bikkels en sterk.
  Jullie verhaal is zo herkenbaar en heeft veel raak vlakken.
  Ik wens jullie heel veel kracht en liefde toe in deze tijd. En Twan kan geen betere buurjongen wensen dan Levi.

  Heel liefs. De ouders van Twan

  Beantwoorden
 9. Jean-Louise
  Jean-Louise zegt:

  Lang leve internet!

  Lieve ouders van Dani en Levi,

  Wij (Rianne en Jean uit Wormerveer, de twee mama’s van Feyo en Natal, geboren 5-11-15) hebben ook nog even samen in het huis gezeten en onze grootste uk ,Feyo, was de buurman van Levi.
  Jeetje.. wat komen jullie vaak ff langs in mijn/onze gedachten. Elke keer baal ik dan dat we geen nummers hebben uitgewisseld. Maar wij moesten plotsklaps weg vanuit Leiden dus dat is er toen helaas niet van gekomen. Hoe vaak ik wel niet hoop jullie tegen t lijf te lopen op Marktplein. Zo graag willen weten hoe het nu met jullie gaat..
  En ineens denk ik net; laat ik is een beetje gaan Googlen, in de hoop wat te vinden over jullie. En met resultaat!
  Tjongejonge.. had ik dit niet veel eerder kunnen bedenken?
  Zie hier nu je fotoreportage en heb ook net je verhaal gelezen van het Ronald McDonaldhuis.
  Weer tranen over mn wangen..

  Ik ben erg benieuwd hoe het nu met jullie is en zou het leuk vinden om misschien is contact te hebben. Maar voel je absoluut niet verplicht tot iets hoor. Ik zet mn mailadres hier gewoon bij en als je het leuk vindt dan zie ik vanzelf wat voorbij komen. Zo niet, ook echt helemaal goed.
  Wij wensen jullie in ieder geval alle geluk van de wereld toe samen.
  Liefs,
  Rianne, Jean, Feyo & Natal
  j.db@live.nl

  Beantwoorden
 10. Kelly
  Kelly zegt:

  Hoi Rianne en Jean,

  Inmiddels jullie bericht gelezen en een email gestuurd. ik vermoed dat de mail bij ongewenst is binnen gekomen. ik hoop dat je dit berichtje nog leest.

  Ik heb ook al geprobeerd om jullie op Facebook te zoeken maar ik kan jullie niet vinden.. misschien jullie mij wel op Kelly Adelink.

  Ik hoop wat van jullie te horen.

  Liefs Kelly, Danny en Levi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.