Lev prematuur geboren met 27 weken en 2 dagen zwangerschapsvergiftiging, infectie spoed

Lev

Lev prematuur geboren met 27 weken en 2 dagen zwangerschapsvergiftiging, infectie spoed
Donderdag 6 oktober was ik in het Erasmus MC Sophia in Rotterdam voor de reportage van de bijna een maand oude Lev, geboren met 27 weken en twee dagen zwangerschap. Lev heeft het grootste gedeelte van de tijd geslapen. Levs moeder gaf al aan dat hij ook in de buik meer een avondmens was. Lev was op het moment van de fotoshoot al vier dagen stabieler. Voor de ouders een fijn moment om een beetje tot rust te komen na alle hectiek van de afgelopen weken.

Lev, Roos en Admar ik wens jullie veel geluk met zijn drieën!

Warme groet, Yvonne

———–

Op maandag morgen besloot ik dan toch het ziekenhuis maar te bellen, nadat ik al enkele dagen wat hoofdpijn had en wat vocht vasthield. Ziek voelde ik me niet, maar je weet maar nooit. Ik ging dan ook naar het ziekenhuis met het idee, dat ik een extra controle zou krijgen en daarna weer naar huis kon.

Dit liep alleen iets anders. Na wat onderzoekjes werd mij verteld dat ik zware zwangerschapsvergiftiging had en dus per direct werd opgenomen. Ik zou in het ziekenhuis moeten blijven totdat de baby geboren werd. Nadat ik mijn vriend gebeld had, kwam hij aan met allemaal spullen om het nog 3 maanden uit te kunnen houden in het ziekenhuis.

Ook dit liep allemaal anders. Diezelfde avond nog verslechterde mijn situatie drastisch en ik werd met spoed naar het Sophia kinderziekenhuis gebracht. Daar kreeg ik te horen, dat het niet meer om een aantal maanden ging maar hooguit enkele weken. Ik was op dat moment 26 weken en 4 dagen zwanger, dus de schrik zat er behoorlijk in. Weken werden dagen, want na 4 dagen op de OCCU te hebben gelegen zagen ze op de ECG dusdanige afwijkingen in de hartslag van de baby, dat ze besloten hem met spoed te halen. Niet alleen de baby had het zwaar, maar ook mijn lijf was de strijd aan het verliezen. Lever, nierfalen, ontzettend veel vocht vasthouden en extreem hoge bloeddruk zorgden ervoor dat de situatie voor beiden niet meer veilig was.

Op 8-9-2016 om 22.44 werd onze zoon Lev Elias Witte geboren. Op dat moment woog hij 750 gram. Lev had een redelijk goede start en kon na een dagje aan de beademingstube over op sprietjes. De eerste week ging boven verwachting, maar daarna raakte hij uitgeput en kreeg hij een infectie. Hierdoor moest hij weer aan de beademingstube. Na vier dagen met flinke ups en downs besloten de artsen hem toch weer van de tube af te halen. Sindsdien is onze zoon een stuk stabieler geworden, het afbouwen van de zuurstof lukt helaas nog niet zo goed. Zijn longetjes zijn hiervoor nog niet genoeg gerijpt.

Op het moment van de fotoshoot was Lev precies 4 weken oud en gegroeid naar 1025 gram. Toen we aankwamen in het ziekenhuis stond Yvonne al op ons te wachten. De manier waarop ze de foto’s maakte was erg fijn. Soms vergat je gewoon even dat ze er was. De foto’s zijn schitterend geworden! We zijn haar dan ook ontzettend dankbaar voor deze mooie, blijvende herinnering.

We hebben van de stichting een mooi knuffeltje gekregen voor Lev, hier ligt hij soms heerlijk aan te friemelen met zijn kleine grijp grage handjes.

We hebben nog een lange en onzekere weg te gaan.
Maar een ding weten wij zeker, onze zoon is een vechtertje!
Wat zijn wij trots op hem!

Nogmaals Yvonne en Earlybirds hartelijk bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Roos, Lev en Admar

8 antwoorden
 1. Nushaba
  Nushaba zegt:

  hey Roos,

  Het is bijna om mijn eigen verhaal te lezen slik. Wat een stoere bikkel is die lev succes de komende weken hoop dat lev snel sterk genoeg is om wat dichterbij huis of helemaal naar huis te komen.

  Beantwoorden
 2. Nelleke en Arjo
  Nelleke en Arjo zegt:

  Ontzettend mooie foto’s. Wat een spannende onzekere tijd maken jullie mee. We leven van n afstandje mee met jullie en jullie vechtertje!
  Heel veel sterkte de komende tijd. Zet m op lieve Lev!

  Beantwoorden
 3. Karin
  Karin zegt:

  Hoi Roos en Ad
  Wat heftig zeg allemaal wat jullie hebben moeten doorstaan zeg .
  Ik zit met tranen in me ogen .
  Ik hoop zo voor jullie dat jullie kleine mooie wondertje snel heel sterk en gezond word .
  En mee naar huis mag
  Wij weten als geen ander hoe wonderlijk z,n klein mensje is wens jullie heel veel sterkte toe
  En natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie knappe wondertje Lev prachtige naam .
  En wat een mooi foto,s
  Gr . Karin viergever

  Beantwoorden
 4. Jenny Wijnen
  Jenny Wijnen zegt:

  Heel veel sterkte gewenst & vooral heel veel gezondheid in deze moeilijke tijd.
  Van ?te Gefeliciteerd met jullie knappe wondertje. Lev, hele mooie naam.
  Erg bijzonder mooie foto’s.
  Groetjes Jenny

  Beantwoorden
 5. Jenny Wijnen
  Jenny Wijnen zegt:

  Van ?te Gefeliciteerd met jullie knappe wondertje. Lev, hele mooie naam en wat een bijzonder mooie foto’s.
  Heel veel sterkte gewenst & vooral heel veel gezondheid in deze moeilijke tijd.

  Groetjes Jenny

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.