Leandro prematuur geboren met 25 weken en 5 dagen, placenta previa totalis, longrijping, weeenremmers, CTG, MMC, CPAP, sonde, buidelen

Leandro

Leandro prematuur geboren met 25 weken en 5 dagen, placenta previa totalis, longrijping, weeenremmers, CTG, MMC, CPAP, sonde, buidelen

 
Van de mama:

Na een niet zo fijne zwangerschap van veel bloedverlies en placenta previa totalis en eerdere opnames met longrijpers en weenremmers, meldde deze mama zich 1 september 2020 in de avond in het ziekenhuis. Ik had alweer bloedverlies en harde buiken om de 10 minuten. Op de CTG waren ze nog niet te zien dus werd ik naar huis gestuurd en advies om rustig aan te doen.

De volgende ochtend 2 september 2020 werd ik ’s-morgens wakker en ik had erg veel bloedverlies, dus heeft deze mama het ziekenhuis weer gebeld tot 3 keer aan toe. Omdat ik zoveel bloed aan het verliezen was was ik in shock aan het raken. Er werd een ambulance gestuurd en ik moest plat gaan liggen. Grote zus had ik inmiddels uit bed gehaald en aangekleed, zij kwam langs mij zitten en heeft me wakker gehouden tot de ambulance er was, kleine meid je bent echte een reddende engel geweest!

Ik werd met loeiende sirenes naar het mmc in Veldhoven gebracht. Eenmaal daar ging alles heel snel, papa was nog onderweg, hij werd gebeld dat ik al op de ok lag en ze niet op hem konden wachten. Want het was erop of eronder, voor mij en Leandro. Gelukkig was papa nog net op tijd, wat kan die hard rennen zeg!!! Na elkaar nog vlug gezien te hebben ging ik onder narcose en werd Leandro geboren met een gewicht van 875 gram. 25 Weken en 5 dagen. Hij deed het eigenlijk al meteen heel goed!

Inmiddels heeft onze kleine leeuw, want dat betekent zijn naam, al 2 infecties gehad en 2 bloedtransfusies gekregen. Hij had ook open ductus die nu gelukkig dicht is door medicijnen. Hij heeft alleen nog een gaatje tussen de twee boezems, hier gaan ze over vier maanden nog een keer naar kijken. Leandro heeft nu nog CPAP, maar die wordt over een aantal dagen afgebouwd. Hij weegt inmiddels al 1 kilo en 10 gram, en maakt iedere dag kleine stapjes.

Kortom, wij zijn ontzettend trots op hem, samen met zijn grote zus en onze 3 beschermengeltjes.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.