Kyan & Yara prematuur geboren met 31 weken, Isala Zwolle, gebroken vliezen, couveuse, NICU, sonde

Kyan & Yara

Kyan & Yara prematuur geboren met 31 weken, Isala Zwolle, gebroken vliezen, couveuse, NICU, sonde

 
Ontspannen op vakantie. Nog even een weekje weg voordat we dan over een aantal weken met z’n vijven zouden zijn. Tot dinsdagochtend 20 augustus, jullie kondigden je al aan.

Wat een spanning ging er door ons heen, 31 weken dat is toch nog veel te vroeg en te klein? Na het breken van de vliezen bedachten we ons geen moment en zochten contact met de kinderarts. Na groen licht van de kinderarts is meteen het hele vakantiehuisje leeggehaald en zijn we in de auto gestapt richting Zwolle. Hier kwamen we in de ochtend aan. Hier hebben de verpleegkundigen geprobeerd met medicatie alles rustig te houden. De buik werd rustiger maar ‘s-avonds omstreeks 20.00 uur werd het toch weer onrustig en lieten ze niet meer op zich wachten. Nog voor 23.00 uur ‘s-avonds kwamen Kyan & Yara ter wereld.

De bevalling liep vlot en we hoorden van de kinderarts dat het aardig goed met jullie ging. Yara had wat ondersteuning nodig met de ademhaling. Meteen gingen jullie in de couveuse naar de NICU. Hier ging het na een aantal dagen al zo goed dat Kyan alvast naar de High Care mocht. Een paar dagen later volgde gelukkig ook Yara. Gelukkig zijn jullie nu weer samen.

Wij zijn zo dankbaar dat jullie op de wereld zijn. Groter groeien en sterker worden dat zal de komende weken 1 van de belangrijkste doelen zijn. We hebben nog een lange weg samen te gaan, voordat jullie thuis samen in de tweelingwieg mogen gaan. Samen staan we sterk tot de mooie dag komen zal ,dat jullie mee naar huis mogen gaan.

Kim, bedankt voor de mooie reportage die je van ons gezin hebt gemaakt. Over een tijd kunnen we op de reportage en de ziekenhuisperiode terugkijken
op een moeilijke maar ook een zeer waardevolle tijd waarin we echt geleefd zijn.

Veel liefs , Stefan, Cynthia , Jaylano , Kyan & Yara.

———————

Van de fotograaf:

Op zaterdag 7 september mocht ik een reportage verzorgen van de prachtige tweeling broer en zus, Kyan & Yara en hun trotse ouders en grote broer!

Ze zijn geboren met een termijn van 31 weken en er was tot dan geen enkele aanleiding om te denken dat de bevalling zo vroeg in de zwangerschap zou starten. De vliezen van moeder braken terwijl ze op vakantie waren in Duitsland. Na toestemming zijn ze in twee uren terug gereden naar Nederland alwaar ze naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gingen. Daar werden longrijping en weeënremmers aan moeder gegeven. Uiteindelijk heeft dat de bevalling niet lang meer kunnen uitstellen want ’s-avonds rond elf uur zijn Kyan & Yara geboren. Yara had een moeilijke start en dat waren angstige momenten. Naar omstandigheden gaat het nu goed met Kyan & Yara, ze zijn allebei verhuisd van de couveuse naar een bedje op de high care en groeien mooi. Ze krijgen sondevoeding, maar drinken ook al kleine beetjes uit de borst en fles.

Groei lekker verder kleintjes dan kunnen jullie hopelijk snel met papa, mama en grote broer Jaylano naar huis.

Stefan en Cynthia bedankt dat ik jullie mooie gezin mocht vastleggen. Ik hoop dat ik jullie met deze reportage kan helpen bij het verwerken van deze moeilijke en spannende tijd.

Liefs Kim

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.