Kick prematuur 35 weken

Kick

Kick prematuur 35 weken

Op donderdag 30 juni mijn laatste werkdag na 34 weken een goede zwangerschap te hebben gehad, werd op 4 juli wel even anders bevestigd. Op controle bij de verloskundige, bleek op de echo dat onze baby een te groot hoofdje had, wat ze op eerdere echo’s niet gezien hadden. We werden doorgestuurd naar de gynaecoloog in het WKZ in Utrecht, die gaf aan dat alle hersenkamers van de baby volzaten met teveel hersenvocht. De gynaecoloog en chirurg wilden niet langer wachten i.v.m. de druk in het hoofdje, daarom kreeg ik op 8 en 9 juli longrijpinjecties, zodat de baby wel zelfstandig zou kunnen ademen.

Op de warme zondagmiddag 10 juli, met 35 weken is onze zoon Kick door een keizersnede gehaald. Kick had even wat moeite met doorademen en moest even aan de beademing, maar dat ging er al af na een paar dagen. De artsen hebben een MRI scan van zijn hoofd gemaakt, om te zien hoeveel druk er in zijn hoofd zit. Kick wordt nu 2x daags gepuncteerd, er wordt dan aan de hand van de echo bepaald hoeveel hersenvocht eruit zijn hoofd gehaald mag worden, om de druk te verlagen.

Op 31 juli kwam Nicole bij ons langs om te fotograferen, Kick mocht voor het eerst in bad en zijn sonde mocht eruit, want hij drinkt nu helemaal zelfstandig! Het was een super ontspannen ochtend, mede dankzij Nicole en het heerlijke badderen met onze zoon!

Kick moet nog een aantal weken in het ziekenhuis blijven en er staat nog een operatie op de planning, wij kijken uit om hem mee naar huis te mogen nemen!

Wij zijn ontzettend blij met de mooie foto’s die Nicole gemaakt heeft, een mooie herrinering, die ons altijd bij zal blijven!

Liefs Joost, Laura en Kick

**********

De fotograaf:

Zondagmorgen vroeg, nog helemaal stil op de weg. Maar op de MediumCare afdeling van het WKZ Utrecht is het al druk met verpleegsters, die bezig zijn met de verzorging van de kleintjes. De papa en mama van Kick zijn er al en hij ligt nog heerlijk te slapen wanneer ik hem introduceer aan mijn camera. Hij vindt het eigenlijk nog best prima om op zondagochtend uit te slapen.

Maar aan de andere kant, de optie om voor het eerst echt in een badje te liggen klinkt toch best wel aantrekkelijk. Na het weegmoment ligt Kick dan ook lekker te soezen in het warme badwater. Oogjes dicht, echt een zen-moment. En dat mag ook wel na de heftige start toen je met 35 weken via een keizersnede werd gehaald. Een operatie i.v.m. hersenvocht al achter de rug en 2x puncteren per dag. Ga daar maar als klein manneke tegenaan staan. Gelukkig gaat het elke dag steeds beter met je!

Lieve Laura, Joost en Kick, hoe fijn was het jullie te mogen ontmoeten. Ik hoop dat Kick elke dag verder aansterkt en snel naar huis mag.

Liefs, Nicole

2 antwoorden
 1. Dorien Oosterhuis
  Dorien Oosterhuis zegt:

  Fijn om te zien dat het birdje een plekje heeft gevonden bij Kick! Ik hoop dat alles goed met hem gaat en dat de operatie is geslaagd of zal slagen.
  In ieder geval wens ik jullie veel geluk, liefde en voor nu sterkte toe voor de toekomst!

  Vriendelijke groet,

  Dorien Oosterhuis (maakster van het birdje)

  Beantwoorden
 2. Laura
  Laura zegt:

  Super bedankt Dorien, voor het birdje, leuk aandenken! De operatie is vanmorgen geslaagd! Nu rustig aan herstellen!

  Super bedankt!

  Liefs Joost, Laura en Kick

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.