Keet

Keet prematuur 28 weken tweeling

Op maandag 16 mei, 2e pinksterdag, ontmoet ik de ouders van Keet, Sander en Sissy, in de hal van het LUMC. Vandaag zou ik de fotoreportage maken van hun kleine meisje Keet. Keet is geboren met 28+6 weken en vandaag bijna 3 weken oud. Puk, het tweelingzusje van Keet, is ter wereld gekomen als sterrenkindje.

Terwijl wij door een doolhof van gangen lopen komen wij aan op de afdeling neonatologie high care. De dag ervoor was het infuus bij Keet verwijderd, maar het snorretje met zuurstof weer toegevoegd. In de hectiek van alle toeters en bellen die constant afgaan en alle bedrijvigheid om ons heen, zie ik een piepklein meisje liggen, heerlijk verzonken in dromenland.

Na het verschonen van eveneens een piepklein luiertje, mag Keet buidelen bij mama. Het is nog even behelpen met z’n drieën in zo’n kleine ruimte, maar met een beetje gepuzzel weet ik de foto’s te maken. Keet en haar ouders staan er alle drie goed op.

Lieve Keet, sterk maar lekker aan! Zodat je snel naar huis mag naar je grote broer en zus!

6 antwoorden
 1. Bianca
  Bianca zegt:

  Lieve Keet. Het verhaal hoe goed je het doet ontroerd me! Groei maar lekker door kleine meid, zodat je snel met je trotse papa, mama, broer & zus mee naar huis kunt. Ik weet zeker dat je zusje Puk altijd bij je is. Liefs Bianca (een mama die hetzelfde heeft meegemaakt)

  Beantwoorden
 2. Jane
  Jane zegt:

  Ontzettend mooi! Bewondering voor jou als mama. We hebben elkaar ontmoet op de afdeling van de neonatologie.. ? mooi meisje Keer!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.