Kai prematuur 28 weken vliezen gebroken

Kai

Kai prematuur 28 weken vliezen gebroken

Op vrijdag 16 oktober kreeg Kyra met net 28 weken zwangerschap een extra controle omdat de baby in haar buik niet goed gevoeld werd. Bewegingen zoals schoppen en draaien werden niet waargenomen. Uit de echo bleek alles goed te zijn. In de middag verloor ze wat bloed en omdat dit aanhield hebben we de verloskundige gebeld en die nam ons mee naar ziekenhuis Bravis te Bergen op Zoom nadat een vingertopje ontsluiting was geconstateerd. Na de injectie weeënremmers en longrijping voor de baby werden we doorgestuurd naar het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Daar werd wederom alles bekeken en goed geïnstrueerd. De toestand leek stabiel en we mochten woensdagochtend naar huis.

Toen Kyra gelukkig nog daar op de afdeling was braken haar vliezen en om 11.57 uur is onze zoon Kai met een spoedkeizersnede ter wereld gekomen met een geboortegewicht van 1133 gram.  De zwangerschap had 28 weken en 6 dagen geduurd, de uitgerekende datum was immers pas 7 januari 2016. Achteraf blijkt dit te komen door een afwijking in de baarmoeder.

Kai had gelukkig de longrijping spuiten gehad en maakte het goed. Hij mocht al snel naar het Amphia Ziekenhuis te Breda. Daar kwamen we voor het eerst in aanraking met Earlybirds, omdat dit bij beide baby’s naast Kai op de afdeling gedaan was. Omdat Kai ook weer over mocht naar Bergen op Zoom, werd de fotoshoot uitgesteld. Nadat Kai nog even ziek is geweest hebben we dan met fotografe Jolien Tensen een mooie shoot kunnen maken op 29 november. Hier zijn we erg dankbaar voor! Hierna hebben we nog wat tegenslagen gehad maar op Tweede Kerstdag hebben we onze Kai gelukkig mee naar huis kunnen nemen en we genieten elke dag met volle teugen van hem. Het blijft nog een spannende tijd, vanwege alle onderzoeken die nog volgen maar ook hier moeten we ons met z’n drieën doorheen slaan.

Bedankt voor de ontmoeting en de mooie collage!

****************

De fotograaf:

Welkom Kai! Kai is geboren met 28 weken en 6 dagen. Toen ik hem mocht fotograferen had Kai al een aantal verhuizingen achter de rug. Van Rotterdam naar Breda en van Breda naar Bergen op Zoom, waar ik Kai en zijn trotse ouders mocht ontmoeten. Het was een regenachtige zondagochtend, maar in het Moeder en Kindcentrum scheen de zon hoor 😉 Kai was ondertussen 5 weken oud en gegroeid tot ruim 2 kilo! Ondertussen is Kai thuis! Liefs, Jolien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.