Elian

Eliankleinformaat

Op zondag 27 december mocht ik Elian in het Gelre vastleggen, hij was nog maar net overgeplaatst vanuit het ziekenhuis in Utrecht. Elian werd geboren op 7 oktober toen Mindy ruim 25 weken zwanger was.

Het gaat zo goed, dat hij van de couveuse naar een verwarmd bedje ging. Toen ik aankwam lag Elian heerlijk op zijn buik te slapen en kort erna haalden ze hem lekker uit zijn bedje en begon de verzorging. Daar hoorde natuurlijk een schone luier bij en daarna moest hij gewogen worden voor ze konden starten met voeden. Hij kreeg zowel borstvoeding als voeding via de sonde. Tijdens de sondevoeding lag hij lekker bij papa. Lieve Elian ga zo door, je bent een kanjer! En inmiddels ben je fijn bij papa en mama thuis en wat doe je het goed.

Liefs,

Yvonne Janssen

*****************

De ouders van Elian:

Je kindje veel te vroeg geboren wordt staat je wereld helemaal stil. Je luistert wel  maar hoort niets, je ziet maar onthoud het niet. Alles waar je aan dacht tijdens je zwangerschap of hebt voorbereid is ineens weg en je valt in een diep gat. Kom je daar nog weer uit?

Onze zoon werd met 25 weken en 6 dagen geboren  zonder enige aanleiding. We waren er nog niet klaar voor om papa en mama te worden. Een naam? Die hadden we nog niet.

Als de weeën zijn begonnen moet je luisteren naar al die experts over hoe het zou kunnen gaan met je baby. Geen idee wat je te wachten staat.

Nadat Elian geboren is wordt hij direct weggehaald en aan de beademing, hartbewaking en sonde gelegd. De eerste uren zijn cruciaal maar als je die voorbij bent is het lange wachten begonnen. Als kraamvrouw moet je ook nog aan jezelf denken? Dat gaat bijna niet, je zit in een rollercoaster van verdriet, spanning en boosheid.

De lange uren naast de couveuse, kramp in je handen van die telefoon waarop ze kunnen bellen met slecht nieuws, al die alarmbellen die steeds af gaan, verpleegkundigen die medische handelingen met je bespreken waar je amper wat van begrijpt en dan ook nog de familie en vrienden te woord staan over wat er is gebeurd. Wij zijn helemaal kapot,  het sloopt je.

In die zee van ellende, verdriet, spanning en lange wachten op die kleine stapjes vooruit tot aan huis is daar dan een mooi en liefdevol gebaar:

Earlybirds Fotografie

Het voelt als een warm bad

Een vreemde fotografe die er speciaal voor ons als gezin is

Ze legt vast wat wij inmiddels al weten;

Onze liefde voor elkaar en voor onze zoon Elian

Een mooie fotoreportage

Een eeuwige reminder

Een toekomst

Onze toekomst

Na ruim 4 maanden mogen wij Elian eindelijk mee naar huis nemen en krijgen wij via Earlybirds Fotografie, van fotografe Yvonne Janssen , een prachtig fotoboek met de mooiste foto’s van die spannende tijd. EarlyBirds is een geweldige stichting die kosteloos een reportage wil maken voor ouders met een prematuur kindje. Wij raden het jullie echt aan want je hebt zelf andere dingen aan je hoofd dan foto’s maken. En het is een mooie herinnering voor later.

Super bedankt voor deze mooie herinnering

Xander, Mindy en Elian Schoolen

8 antwoorden
 1. Claudia (mama)
  Claudia (mama) zegt:

  Mooi!
  Wat mooi geschreven ook van de ouders! Ze omschrijven precies hoe ik me gevoeld heb tijdens onze ‘premature periode’. Ons mannetje is geboren met 34 weken en na ruim 2 weken mocht hij gelukkig al mee met ons (nu een week thuis) ik kan me niet eens voorstellen hoe jullie je moeten voelen na 4 maanden ziekenhuis. Heel veel sterkte en geluk gewenst met jullie kleine held Elian!

  Beantwoorden
  • Mindy
   Mindy zegt:

   Hoi Claudia,
   Wat fijn dat jullie kindje nu ook thuis is.
   Ik wil jullie ook heel veel sterkte en vooral liefde en geluk wensen.
   Bedankt voor je bericht

   groeten,
   Mindy Schoolen

   Beantwoorden
 2. Marieke Jansen!
  Marieke Jansen! zegt:

  Wat een herkenbaar verhaal. Onze dochter is met 25w en 2 dgn geboren. Ze is nu 3 weken thuis.
  Ik wil jullie alle geluk en vooral gezondheid wensen!

  Groetjes Marieke

  Beantwoorden
  • Mindy
   Mindy zegt:

   wauw Marieke,
   wat hebben jullie ook een lange tijd moeten wachten op die reis naar huis. fijn dat jullie kindje nu ook thuis is. Gaat alles goed?
   Heel veel geluk en liefde samen
   Bedankt voor je bericht

   Groeten,
   Mindy Schoolen

   Beantwoorden
 3. Margot
  Margot zegt:

  Eindelijk thuis! Wat een lange rit. Hopelijk zijn jullie thuis snel gewend en kunnen jullie in je eigen vertrouwde omgeving een gezin vormen. Ik herken jullie uit het RmcD huis in Utrecht. Wat een lange tijd hebben jullie er nog gezeten… Erg fijn om te horen dat Elian het zo goed maakt nu. Geniet van elkaar . Groetjes Dennis, Margot & Juul

  Beantwoorden
  • mindy
   mindy zegt:

   Hoi Margot,
   Bedankt voor je reactie. We hebben 2,5maamd in rmcd gezeten en daarna in apeldoorn. Het gaat nu goed thuis, Elian is rustig en makkelijk ventje. Hij groeit goed en heeft tot nu toe geen complicaties overgehouden aanzijn premature geboorte.

   Hoe is het bij jullie? Al een hecht gezinnetje en jij helemaal hersteld?
   Groetjes, Mindy, Xander en Elian

   Beantwoorden
   • Margot
    Margot zegt:

    Hoi Mindy,

    Wat fijn dat hij het zo goed doet thuis. Bij ons gaat het ook goed. Juul is ook een erg lief en tevreden meisje. Met mij gaat het ook steeds beter gelukkig. We genieten volop als gezin en het is heerlijk om niet meer in een ziekenhuis omgeving te zijn. Hoe gaat het met jou? Het is een pittige periode hè?
    Ik wens jullie veel geluk thuis!

    Beantwoorden
    • Mindy
     Mindy zegt:

     Het is nog steeds een pittige periode Margot. Je blijft toch alert voor eventuele complicaties en we moeten nog geregeld terugkomen in het ziekenhuis voor controles. Gelukkig wel alleen de standaard premature controles tot nu toe.
     Ik ben ook weer geheel hersteld al steekt de impact van deze gehele situatie nog wel eens de kop op. Dat hoort erbij.
     Heel veel geluk samen!

     Groetjes

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.