Junte

Fotograaf Chantal: “Het is bijzonder hoe het voorgevoel van (aanstaande) moeders werkt. Simone bedacht zich met 33 weken zwangerschap plotseling dat ze geen babykleertjes in maat 44 in huis had. Niet lang na een bezoekje aan Prenatal om deze te kopen braken geheel onverwacht dezelfde dag haar vliezen. Ondanks de inspanningen van het ziekenhuis om de bevalling uit te stellen liet Junte niet lang op zich wachten. Sinds de geboorte van Junte zitten mama Simone en papa Mark in een achtbaan, maar gelukkig gaat het steeds beter met hem. Blijf maar doorgroeien Junte, en dan snel met papa en mama mee naar huis!”
 
Mama Simone: 

Lieve Junte, wat heb je ons in eerste instantie laten schrikken, want met 33 weken bevallen dat is toch veel te vroeg? Dit is het eerste wat door je hoofd gaat.

De zwangerschap verliep eigenlijk voorspoedig, wel wat last van kwaaltjes, maar goed dat hoort erbij. Niets vermoedend stond ik op van de bank op tweede Pinksterdag. Help, mijn vliezen zijn gebroken!! De verloskundige was snel bij ons thuis en heeft wat testjes gedaan, vervolgens heeft zij ons doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar werd ik aan de CTG gelegd. Om de bevalling af te remmen kreeg ik weeënremmers toegediend en kreeg ik medicatie zodat de longen van Junte snel zouden rijpen. Helaas werden de weeën alleen maar heviger. Het was duidelijk dat de bevalling niet lang op zich zou laten wachten.
Niet veel later bleek dat ik volledige ontsluiting had en dat je in aangezichtshouding en als sterrenkijker lag. Dit bemoeilijkte een natuurlijke bevalling. Na een uur persen werd besloten om over te gaan tot een spoed keizersnede. Zelf was ik hier eigenlijk blij mee, want ik had geen kracht meer en ik voelde geen enkele vooruitgang.
De keizersnede verliep niet geheel volgens “standaard”. Je bent in stuit ter wereld gekomen op 7 juni 2022 om 03.15 uur. Je opstart was zwaar. Je hele lijfje zat onder de blauwe plekken door de keizersnede.
De eerste weken waren turbulent; ademshalingsondersteuning, onder de blauwe lamp, hersenecho’s, oogonderzoeken, infusen en nog veel meer. Het is een rollercoaster geweest en dat is het met vlagen nog steeds.
Nu ik dit schrijf ben je 35 weken en 2 dagen oud. Wat doe je het goed. Je ligt -eindelijk- in een wiegje en bent van de monitor af. Je maakt mooie stapjes vooruit!
Wat zijn wij de verpleging van het Rijnstate dankbaar, helden! Zo fijn dat wij hier met zijn drieën kunnen blijven totdat we naar huis mogen.

Wat een super mooi initiatief is Stichting Early Birds. Chantal, heel erg bedankt voor de mooie foto’s!”

4 antwoorden
 1. Hermine
  Hermine zegt:

  Wat een mooie plaatjes en wat een moedige dappere lieve ouders heeft Junte. Fijn te lezen dat Junte met jullie mee naar huis mag! Ik wens jullie een fijne toekomst. Liefs en dikke knuffel voor Junte?

  Beantwoorden
 2. Hermine Burgt van der
  Hermine Burgt van der zegt:

  Dag lieve ouders van Junte,
  Hartelijk gefeliciteerd met de 1 verjaardag van Junte.
  Ik hoop dat het goed gaat met Junte en jullie.
  Een hele fijne verjaardag gewenst.
  Lieve groet,
  Hermine

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.