Melody

My home is where you are……

En sinds 21 mei is dat voor Sylvana en Jeremy in Zwolle, op de NICU van de Isala Klinieken. Op die dag werden zij de trotse ouders van Melody Valerie.

De nacht ervoor begonnen de weeën, veel te vroeg, want Sylvana was nog maar 30 weken zwanger. De verloskundige en haar stagiaire kwamen polshoogte nemen en constateerden al 3/4 cm ontsluiting en dus gingen ze met spoed naar het WKZ in Utrecht. Daar werd gestart met weeënremmers en longrijping en werd er een plek gezocht op een NICU elders in Nederland. Dat werd Zwolle en daar aangekomen om 09.30 uur bleek Sylvana al 6 cm ontsluiting te hebben en de bevalling dus niet meer te stoppen. Twee uur later werd Melody geboren. Zij had een geboortegewicht van 1540 gram.

Melody had een goede start, maar na een week kreeg ze koorts. Die bleek uiteindelijk veroorzaakt door een (forse) open ductus. Hiervoor heeft Melody inmiddels 2x een “kuur” medicatie (ibuprofen —> deze medicamenten zijn het meest effectief in de eerste weken na de geboorte) gehad. Binnenkort zal blijken of dit afdoende is geweest, of dat er nog een derde kuur of wellicht een operatie in het UMCG in Groningen zal moeten volgen.

Op 12 juni ontmoet ik het gezin op de NICU. Melody heeft inmiddels de couveuse ingewisseld voor een wiegje en kijkt helder om haar heen. Het is mooi om te zien hoe sterk de band tussen de drie is.

Beste Sylvana en Jeremy, bedankt voor een fijne ontmoeting. Ik wens jullie het allerbeste samen toe!

Een hartelijke groet,
Regina Kappert – Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.