Juliette prematuur geboren infectie

Juliëtte

Juliette prematuur geboren infectie

Zwanger zijn is niet mijn ding, geen roze wolk, geen glow. Het begint met extreme vermoeidheid & misselijk, trekt dat eindelijk iets weg, dan begint de rugpijn waardoor ik van week 16 tot 26 tussen bed en bank heb geleefd. Eindelijk dacht ik erdoorheen te komen, zondag 5 juni zelfs hele middag nog op verjaardag gezeten terwijl ik daarvoor nog geen 5 min aan tafel kon zitten om te eten. Ik zag de laatste weken eindelijk (voor het eerst) weer zitten.

Maandag 6 juni kreeg ik voor het eerst deze zwangerschap een harde buik, alleen deze deed ook pijn en ik had gehoord dat dat niet hoorde, dat maakte mij toch iets onzeker. Zeker toen ze elkaar opvolgden en ik ze met regelmaat kreeg. Licht geëmotioneerd door onzekerheid belde ik om 19.00 uur de verloskundige, ik hoefde mij geen zorgen te maken maar voor mijn eigen geruststelling wilde ze wel even langs komen. Toen ze 2 cm ontsluiting constateerde hoefde ik mij nog steeds geen zorgen te maken maar voor controle toch even naar het ziekenhuis. Een te korte baarmoederhals zorgde ervoor dat ik mocht blijven en aan de longrijping en weeënremmers kwam. De eerste urinetest leek op blaasontsteking dus voor zekerheid ook antibiotica en nog steeds hoefde ik mij geen zorgen te maken.

Woensdag 9 juni zei de gynaecoloog nog dat het kwam door een blaasontsteking en dat ik er vanuit kon gaan dat ik rond vrijdag wel naar huis zou mogen, nog steeds geen zorgen dus!  Helaas bleven de weeën en na de 48 uur remming konden ze niets anders doen dan afwachten. Geen bloedverlies was geen ontsluiting dus het zou ook nog elk moment uit zichzelf kunnen stoppen, wat betekende dat ik nog geen pijnstilling kon krijgen. Ook toen mijn vliezen braken om 00.15 kon het nog alle kanten op, ook al volgenden de weeën elkaar om de 2/3 minuten op en duurden ze meer dan een minuut. Toen ik om 01.30 aangaf dat ik echt dacht dat ik moest persen en smeekte (gilde) om pijnstilling gingen ze de verloskamer klaar maken zodat ze naar ontsluiting konden kijken om pijnstilling te bepalen. Om 01.50 gingen we naar de verloskamer, kijkend naar ontsluiting zagen ze een hoofdje, om 2.04 werd onze prachtige dochter Juliëtte geboren! 1640 gram en 38 cm groot, geen oorzaak bekend, gewoon te nieuwsgierig…

Na de eerste hele goede week kreeg ze een zware infectie waardoor we de shoot met Earlybirds moesten uitstellen. Gelukkig knapte ze van de antibiotica goed op en kon deze geweldige shoot alsnog plaats vinden! Wat hebben wij genoten van de shoot zelf en zeker ook nu van deze foto’s! Dit GEWELDIGE INITIATIEF zou standaard moeten worden aangeboden, alles vliegt je zo snel voorbij, geen tijd om op dat moment te genieten want je weet niet wat er allemaal nog komen gaat. Met deze foto’s kunnen we terug kijken naar de mooie eerste momenten van onze dochter. Onze dank is groot!

1 antwoord
  1. Paula knobbe
    Paula knobbe zegt:

    Heel veel sterkte en succes weet waar jullie het over hebben mijn kleinkinderen liggen ook nog oo dit moment op neonatologie toby en mayley oma paula wenst jullie veel geluk toe

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.