Julian

Julian 23-4-2015

Dat Moederdag 2015 er zo uit zou zien, had niemand verwacht en was alles volgens het boekje verlopen, dan had kleine Julian nog in mama’s buik gezeten, maar het liep totaal anders. Met 33 weken kwam Julian ter wereld, nadat mama vanaf week 28 (met een tussenpoos van een week) in het ziekenhuis had gelegen in verband met een slechte groei. Maar Julian bleef volhouden, ook toen hij na de geboorte verplaatst werd naar het Sophia kinderziekenhuis wegens ademhalingsproblemen.

Net voor de reportage was Julian weer terug in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en deed hij het wonderbaarlijk goed. Op de dag van de reportage, op Moederdag, had kleine Julian een drietal prachtige ‘cadeaus’ in petto. Mama, papa en grote zus Tessa mochten hem zijn eerste badje geven en oh, wat genoot Julian hiervan. In mama’s veilige armen nam Julian vandaag ook voor het eerst wat borstvoeding tot zich. Het was nog wel wat onwennig, maar het ging al veel beter dan de dag ervoor. Tenslotte had Julian op deze Moederdag ook nog een cadeau voor papa en mocht hij bij hem op schoot.

Prachtig om dit gezin te hebben zien genieten van de kleine momentjes in deze heftige periode. Na de reportage ging het helaas weer een stuk slechter met Julian. Door een simpele verkoudheid is hij heel ziek geworden en moest hij wederom naar het Sophia ziekenhuis verplaatst worden. Gelukkig gaat het nu weer beter en wacht hij tot er een plekje vrijkomt in het Albert Schweitzer.

Ik wens dit gezin heel veel sterkte en kracht in deze heftige periode en ik hoop dat er in de toekomst weer ruimte mag zijn voor de ‘geniet-momentjes’ die ik op Moederdag heb mogen vastleggen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.