Julia

Julia

 

Zondag 31 november was het weer als vanouds gezellig in het MST te Enschede en zo langzamerhand wordt ik daar al een beetje ‘kind aan huis’. Maar vandaag was ik op de Neonatologie voor Julia, een kleine dappere meid.

Julia is op 5 oktober met 27 weken en 5 dagen geboren. De eerste tijd had Julia nog een kapje op maar dat is er gelukkig alweer af, er is alleen nog een zuurstofslangetje nodig. Julia doet het eigenlijk erg goed en ligt al in het wiegje; de verwachting is dat ze over enkele weken naar huis mag.  Papa en mama waren er niet alleen, ook grote broer Sam was weer mee, een mooi mannetje van 3½ jaar. Dit keer mocht Sam voor het eerst zijn zusje vasthouden! En wat deed hij dat knap, en wat is Sam trots op zijn zusje!

Deze keer heb ik tussendoor met de ouders gepraat; toen we even tijd hadden vertelde moeder mij over hun met 24 weken overleden kindje, zoon Daan. Destijds hebben ouders onze collega’s van Make a Memory gebeld voor een reportage, en zijn nog steeds erg blij met de foto’s die ze hiervan hebben. Het ontroerde mij zeer toen ik dit hoorde, en we praten door over hoe waardevol foto’s als herinnering zijn en een beetje kunnen helpen in het proces van rouw. Het is erg gegund dat het met Julia zo goed gaat, en er waken 2 broers over haar.

Julia nam tussendoor lekker haar rust en sliep soms door alles door, of rekte zich af en toe eens lekker uit en maakte van die grappige geluidjes. Wat een mooi en lief meisje!

Ik wens Julia, haar papa en mama en broer Sam heel veel plezier en geluk samen! Het was en is natuurlijk een drukke en bewogen tijd maar thuis wordt het vast rustiger. Wens jullie alle goeds!

Groet, Perry Paulissen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.