Julia

Collage Julia

Afgelopen zondag mocht ik langs in het UMCG om een reportage te maken van een prachtig meisje, Julia.
Voor mij een bijzondere reportage omdat ik afgelopen jaar al eens naast het ziekenhuisbed van deze twee trotse ouders had gestaan.

Pascal en Yvette wonen een dorpje verderop en toen ze vorig jaar in verwachting waren van een tweeling had ik contact met beide. De zwangerschap was enorm spannend. Met een kleine 20 weken zwangerschap werd Yvette opgenomen en na een aantal spannende weken tussen hoop en vrees kreeg ik toch dat berichtje waar ik eigenlijk van hoopte dat hij niet zou komen. Norah en Jesse werden met een kleine 23 weken zwangerschap geboren en ik heb vanuit mijn eigen naam een prachtige herinnering gemaakt aan deze twee prachtige kindjes.

Via facebook vernam ik een aantal maanden later dat Yvette en Pascal opnieuw een kindje verwachtten. Wat een fantastisch nieuws! Er volgende recent een prachtige buikfoto van 24 weken zwangerschap en goede controles in het ziekenhuis. Zo fijn om te lezen na de heftige periode die ze hadden doorgemaakt. Zo leek alles nog volgens het boekje te gaan en zo lees ik ineens dat Pascal en Yvette opnieuw papa en mama zijn geworden van een sterke meid met de naam Julia. Geboren met 28 weken en 4 dagen en hoewel de kleine meid toch echt nog een aantal weken bij mama had moeten groeien doet ze het ontzettend goed. De beademing is al bijna volledig afgebouwd (enkel low flow) binnen 2 weken en ze is al zichtbaar gegroeid als ik op zondagochtend naast de couveuse sta.

Wat een prachtige sterke meid ligt heerlijk te slapen in haar huisje.
De verpleegkundige praat de ouders even bij over de nacht en de ochtend en ik begin met fotograferen. We hebben afgesproken op een moment dat er gebuideld mag worden. Pascal tilt na een kleine tip van de verpleegkundige zijn kleine meid uit de couveuse. Twee grote sterke handen houden haar stevig vast om vervolgens lekker bij mama neergelegd te worden om te buidelen.

Yvette had me al verteld dat Julia vaak wakker is als ze wordt terug gelegd in de couveuse en Julia tijdens het buidelen vooral zin heeft om lekker te slapen. Wel kregen we ontzettend veel lachjes van d’r. Natuurlijk vooral op momenten wanneer we aan het kletsen zijn 😉 Eenmaal weer thuis krijg ik een foto van Julia nadat ze is terug gelegd in de couveuse. Inderdaad twee grote ogen die lekker om zich heen kijken. Bijzonder hoe snel je als ouder je kindje al kent!

Op moment van schrijven van dit verhaal is Julia inmiddels van de Intensive Care af en overgebracht naar de High Care afdeling van het Martini Ziekenhuis om daar naar verwachting nog ca. 2 maanden te blijven.

Julia, groei maar goed en laat iedereen maar zien wat een vechtertje je bent.
Zonder hobbels op de weg groeien, leren drinken, zonder dipjes en dan met een aantal weken lekker mee naar huis.
We hopen dat we je even op het veld zien tijdens het 2e maran – karlijn voetbaltoernooi ten behoeve van Stichting Earlybirds 😀

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.