Tara

Tara

 

We waren overdonderd toen Tara met 28 weken al moest worden geboren met een keizersnede in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Ze woog met de geboorte 775 gram, maar dat heeft haar niet tegengehouden om krachtig ter wereld te komen. De eerste dagen van haar jonge leventje liet ze zien dat ze er zin in had, groeide goed en toonde haar pittige karakter. Jammer genoeg kreeg ze na een week NEC en werd daar heel erg ziek van. De afgelopen weken gaan op en af; soms lijkt ze helemaal beter en kan ze haar best doen om te groeien en te ontwikkelen, dan weer wordt ze ziek en lijken de darmen niet door te lopen. Het blijft spannend.

Na 6 weken meldden we ons aan bij Earlybirds en kwam fotografe Malou Peters foto’s maken van Tara. Ondanks de beperkte ruimte op de NICU en het weinige licht heeft ze heel mooie foto’s gemaakt van ons kleine meisje. We willen earlybirds en in het bijzonder Malou, erg danken voor de foto’s die van Tara en ons zijn gemaakt. Dit geeft ons de gelegenheid om aan meer vrienden, kennissen en collega’s te laten zien dat we een dochter hebben gekregen. Het begint pas langzaam tot ons door te dringen dat ons kindje al is geboren. We zijn ook alle lieve verpleegkundigen en dokters heel dankbaar dat ze zo kundig en liefdevol voor deze kleine, kwetsbare mensjes zorgen.

****

De fotograaf:

Agelopen week mocht ik op bezoek bij een heel klein meisje in het Radboud UMC Nijmegen. Tara werd tot grote schrik van haar ouders geboren met 28 weken. Ondanks dat ze enorm klein was, was ze gelijk al aan het vechten. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad en voor haar ouders blijft het nog steeds spannend. Om hen een lichtpuntje te bieden in deze tijd vol zorgen, kwam ik op een dinsdag in de ochtend langs om wat foto’s te maken. Tara lag nog lekker te slapen toen ik kwam. Tijdens de shoot werd ze gewogen, kreeg ze wat voeding en mocht ze heerlijk op de borst van haar moeder liggen. Je kon goed merken dat ze dit fijn vond en dat ze ontspande. Het is toch ook wel het beste plekje om te liggen als je nog zo klein bent.

Leon en Margriet, ik hoop dat deze foto’s jullie helpt om door deze achtbaan te komen. En ik hoop ook zo erg dat Tara over een tijdje gezond naar huis mag, zodat jullie samen kunnen genieten als gezin. Ik wens jullie namens de stichting enorm veel succes en sterkte de komende tijd.

Liefs, Malou

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.