Jules* en Jahlina*

Jules en Jahlina

 

Op donderdag 23 april kwam er een spoedoproep binnen van een tweeling wat geboren zou worden in het AMC met nog geen 25 weken omdat de moeder zware zwangerschapsvergiftiging had. Van één dochter wisten ze met de 20 weken echo dat zij zou komen te overlijden. Een bericht wat voor iedere ouder een nachtmerrie is. Dus de hoop bij de ouders was dat er een fotograaf zo snel mogelijk na de bevalling langs zou kunnen komen om foto’s te kunnen maken van de twee meisjes.

Ik heb contact met Maarten, de vader, opgenomen en hij hield mij steeds op de hoogte van de ontwikkelingen en wanneer de bevalling zou beginnen. Wonder boven wonder, ging in de loop van vrijdag de bloedwaarden van Inger, de moeder, stijgen waardoor de artsen besloten het toch nog even aan te kijken. Iedere dag dat de meisjes langer bij hun mama konden blijven zitten, was van groot belang. Om de dag had ik contact met vader en het zag er nog steeds hoopvol uit. Helaas op donderdag 30 april kreeg ik het bericht dat hun ene dochtertje al in de baarmoeder overleden was. Heel verdrietig en heftig, maar toch vinden ze troost bij het feit dat dit meisje nog voor de geboorte zelf had aangegeven dat het genoeg was. Ook werd er door de artsen besloten diezelfde middag de keizersnee in te plannen want de bloeddruk van Inger was weer erg hoog geworden. Mijn fotospullen had ik al dagen klaar staan, zodat ik gelijk weg kon zodra de kindjes geboren zouden worden.

Met 25 weken en 5 dagen zwangerschap, werd om 15.54 uur als eerste Jahlina* geboren en direct erna om 15:55 uur haar zusje Jules. Om 16.30 kwam ik aan. De artsen waren nog bezig met Inger en Maarten was bij zijn dochters op de IC. Maarten had Jahlina vast en vertelde me dat ze haar de naam “Jahlina” hadden gegeven wat “God wacht” betekent……… Wat een mooie naam voor dit mooie meisje! De verpleegkundigen waren ondertussen volop bezig met Jules in de couveuse. Haar lichaamstemperatuur moest nog omhoog, maar verder had Jules een goede start. Ze had zelfs al gehuild, wat een fijn geluid!

De lieve verpleegkundigen hebben Jahlina bij haar zus in de couveuse gelegd zodat ik foto’s van hun samen kon maken. Jules hield de hand van Jahlina vast. Ontroerend mooi! Papa vertelde me hoe de afgelopen dagen er voor hun hebben uit gezien. Leven tussen hoop en vrees.

Na een klein uurtje werd mama herenigd met haar dochters en heeft ze Jahlina kunnen vasthouden. Helaas konden ze Jules niet vasthouden want die moest in de couveuse blijven. Na enige tijd ben ik samen met de ouders en Jahlina terug naar de kamer van Inger gegaan. Een eigen kamer met een extra bed voor Maarten. Zo brachten ze al 2 weken samen door. Nu was hun kleine meid ook mee en daar ontmoette haar 2 oma’s en opa haar voor het eerst. Wat zijn ze trots! De moeder van Maarten had samen met de oma van Maarten een mandje met matrasje en dekentje gemaakt waar Jahlina in kwam te liggen. Ik heb nog wat foto’s gemaakt en besloot toen dat ik genoeg had en gaf ze de tijd om dit samen verder te verwerken.

Afgelopen zondag ging ik de foto’s bewerken en maakte ik de collage van Earlybirds voor ze, en stuurde deze als sneak preview naar Maarten op via telefoon. ’s Avonds laat kreeg ik een berichtje terug met het nieuws dat helaas Jules het ook niet heeft gered en die dag bij haar mama in d’r armen is heengegaan……… De kleine meid heeft hard geknokt, maar kon deze strijd niet winnen. Na 3 dagen apart geleefd te hebben in deze wereld, zijn Jahlina en Jules voor eeuwig herenigd.

Wat een intens verdriet voor deze ouders! Woorden schieten te kort.

Lieve Inger en Maarten, jullie hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten en ik wens jullie heel veel kracht toe de komende tijd en hoop dat de foto’s jullie nu maar zeker in de toekomst troost zullen bieden!!

Liefs, Rianne

****

De ouders:

Lieve Rianne,

Wat onwijs mooi beschreven en wat zijn we gelukkig dat je ons hebt willen helpen met het vastleggen van dit bijzondere moment.

Groetjes Inger en Maarten

36 antwoorden
 1. bianca
  bianca zegt:

  Jeetje wat een enorm heftige tijd voor dit gezin. Gefeliciteerd met de geboorte van Jullie kinderen en verschrikkelijk dat jullie ze uiteindelijk beide hebben moeten afstaan… Heel veel sterkte en kracht gewenst… X

  Beantwoorden
 2. Naära
  Naära zegt:

  Het ergste wat je als ouder kunt meemaken, gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst met t ondraaglijke verlies.
  Fijn dat er foto’s zijn gemaakt van jullie pracht!

  Beantwoorden
 3. henny
  henny zegt:

  o o was is de wereld hard. twee mooie meisjes werden geboren maar zij mochten niet bij jullie blijven.
  heel veel liefs van een onbekende voor jullie. Gelukkig hebben jullie mooie foto’s van jullie kindjes. Heel veel sterkte om dit verdriet samen te dragen.

  Beantwoorden
 4. Kiki
  Kiki zegt:

  Ik weet eigenlijk niks te zeggen, maar het verhaal snijdt door mijn hart. Ik kan me niet voorstellen hoe de ouders zich voelen.

  Veel sterkte met dit immense verlies.

  Beantwoorden
 5. patrick
  patrick zegt:

  Heel veel sterkte in deze moeilijke maar ook rare tijd
  wij weten hoe jullie je voelen volg je gevoelens en hart doe wat goed is we zullen een kaarsje voor jullie branden en voor de kleine ster

  Beantwoorden
 6. Freya
  Freya zegt:

  Wow wat een heftig verhaal van dappere kindjes met hele sterke ouders. Heel veel sterkte met het verlies van jullie mooie meiden. Liefs Freya

  Beantwoorden
 7. Lotte
  Lotte zegt:

  onmenselijk, oneerlijk, wat een vreselijk verdriet… Heel veel kracht en sterkte voor de ouders…ook voor het herstel van Inger… Zo ziek Zijn en je kindjes moeten verliezen.. Geen woorden voor. Veel kracht toegewenst. Lotte

  Beantwoorden
 8. maike
  maike zegt:

  Wat een heftig verhaal
  Iets waar je zo naar hebt verlangd… word je zo snel weer ontnomen.
  Het leven is oneerlijk

  Heel veel sterkte samen ! XxX

  Beantwoorden
 9. Esther
  Esther zegt:

  Ik word hier zo ontzettend stil van…Op 25 februari zijn wij zelf ook papa en mama geworden van een tweeling Niek en Maas*. Van Maas wisten wij ook al vanaf week 15 dat hij het niet ging redden en ze zijn met 26+2 geboren en Maas is 2 uur later overleden. Dus ik kan de helft van jullie intense verdriet en gemis delen…
  Ik wens jullie echt alle goeds voor de toekomst. Hopelijk kunnen jullie het uiteindelijk een plekje geven, het gemis zal altijd blijven!

  Liefs Esther Holierhoek

  Beantwoorden
 10. Carla en Alwin Opsteegh
  Carla en Alwin Opsteegh zegt:

  Beste Inger en Maarten,

  Wij lezen jullie verhaal met tranen in de ogen. Wat verschrikkelijk dat jullie na zo’n heftige periode allebei jullie meisjes af hebben moeten geven. Helaas weten wij zelf ook hoe het is om een kindje te verliezen maar wij hebben nooit opgegeven en hebben na een hele lange weg het enorme geluk om een prachtige jongens tweeling in onze armen te mogen houden. Wij willen jullie heel veel kracht en sterkte toe wensen. Wij hopen dat voor jullie in de toekomst het zonnetje ook weer zal gaan schijnen! Lieve groetjes van Carla, Alwin, Jip en Siem Opsteegh.

  Beantwoorden
 11. Anne
  Anne zegt:

  Wat een ontzettend verdrietig verhaal om te lezen. Wat moeten jullie trots op jullie meisjes zijn. Wat onbeschrijfelijk moeilijk dat ze er niet meer zijn. Wat oneerlijk. Ik wens jullie alle kracht toe, heel veel sterkte!!!!

  Beantwoorden
 12. Audry
  Audry zegt:

  Jeetje wat verdrietig. Zo fijn dat jullie mooie foto’s hebben van de meisjes. heel veel kracht en sterkte voor jullie als dappere ouders. En ook voor Riante veel sterkte, ik kan me voorstellen dat dit ook voor jou enorm heftig moet zijn. Wat fijn dat je er kon zijn voor deze ouders.

  Beantwoorden
 13. Kim
  Kim zegt:

  Wat een intens verdrietig bericht:-( ik leef enorm met jullie mee en wens jullie heel veel sterkte en kracht om dit verschrikkelijke verdriet een plekje te kunnen geven. Het zijn prachtige foto’s geworden en die zullen jullie altijd bij jullie houden!

  Beantwoorden
 14. ilse
  ilse zegt:

  Jeetje zeg, ik zit hier echt met tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel. Wat heftig zeg. Zo ben je zwanger van een pracht tweeling en zo heb je afscheid van ze moeten nemen. De zusjes zijn weer samen, maar papa en mama blijven met lege handen achter.
  Heel veel sterkte gewenst!!

  Beantwoorden
 15. karlijn
  karlijn zegt:

  Lieve ouders, ik wil jullie heel veel sterkte wensen. Ik heb in dezelfde tijd in het amc gelegen en heb wel eens met pappa gesproken. Ik ben enorm geschrokken van dit bericht en leef met jullie mee. Ik wens jullie heel veel kracht toe om dit verlies te dragen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.