Jorrit prematuur geboren met 35 weken en 2 dagen, Nij Smellinghe, couveuse, buidelen, sonde

Jorrit


Jorrit prematuur geboren met 35 weken en 2 dagen, Nij Smellinghe, couveuse, buidelen, sonde

Van de ouders:

Tijdens de groeiecho bij 27 weken zwangerschap kregen we te horen dat Jorrit een grote groei achterstand heeft. We krijgen het advies om veel rust te nemen. Zitten, hangen en liggen. Helaas bleek twee weken later dat dit niet het gewenste effect heeft gehad. Marije wordt bij ruim 30 weken opgenomen in het UMCG zodat ze Jorrit goed in de gaten kunnen blijven houden. Na ruim 4 weken in Groningen worden we overgedragen aan Drachten waar twee dagen later bij 35.2 weken Jorrit met een keizersnede te wereld wordt gebracht. Jorrit is bij de geboorte 1211 gram, veel te laag voor zijn termijn.

Jorrit zal nog een tijd in een couveuse op de kinderafdeling van Drachten blijven liggen. Hier komt Sjoukje namens Stichting Earlybirds dit bijzondere moment vastleggen waar we haar heel dankbaar voor zijn. Jorrit laat zien dat hij, ondanks zijn gewicht en geboortetermijn, het heel goed doet. Na ruim 3 weken mag Jorrit met zijn 1620 gram naar huis! Een unicum vanuit Drachten.

Bij het schrijven van dit bericht op 30 november is Jorrit 2715 gram en gaat het nog steeds erg goed met hem.

————————-

Van de fotografe:

Op 5 oktober mocht ik de hele kleine lieve Jorrit fotograferen in het ziekenhuis Nij Smellinga in Drachten.

Als ik binnen kom ligt Jorrit in de couveuse en het is tijd voor de verzorging en daarna mag hij lekker buidelen bij zijn mem. Zijn 2 grote broers overladen hem met allemaal kusjes, zo blij zijn ze met hun kleine broertje.

Jorrit ik wens je een gelukkig leven in dit prachtige liefdevolle gezin. Ik ben blij dat ik een waardevol aandenken voor dit gezin mocht maken.

Een lieve groet,
Sjoukje Bergstra

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.