Joris prematuur geboren met 27 weken, Spaarne ziekenhuis Haarlem, borstvoeding, sonde

Joris


Joris prematuur geboren met 27 weken, Spaarne ziekenhuis Haarlem, borstvoeding, sonde

Op 26 maart loop ik in de ochtend het Spaarne Gasthuis in Haarlem binnen voor mijn allereerste proefreportage van Earlybirds. Ik loop naar de afdeling en ik word daar opgehaald door een stralende mama. Ik vind het super spannend om voor het eerst voor de stichting te mogen fotograferen, maar ik voel me al snel op mijn gemak door de fijne en rustige uitstraling van de ouders.

Ik mag Joris fotograferen, geboren met 27 weken en inmiddels 10 weekjes oud. Het gaat inmiddels heel goed met Joris. Hij heeft steeds minder ondersteuning nodig en groeit goed.

Als ik de kamer binnen kom ligt Joris al heerlijk op de arm bij papa. Hij kijkt zo wijs uit zijn oogjes en observeert alles om hem heen. Ik begin direct met fotograferen. Die wijze en wakkere blik blijft ongeveer de gehele reportage, uitgebreid neemt hij alles in zich op en kijkt hij zelfs meerdere keren vol in de lens van mijn camera. Papa en mama verschonen Joris zijn luier en trekken hem een schoon rompertje aan, hij vindt het allemaal prima. Daarna mag hij voor een voeding naar mama. Hij krijgt al vanaf het begin borstvoeding, maar sinds kort drinkt hij ook echt uit de borst. Mama legt hem aan en hij drinkt alsof hij nooit anders heeft gedaan, grote teugen en tevreden geluidjes. Wat een kanjer!

Daarna mag hij nog heerlijk bij mama knuffelen en valt hij – ondanks dat hij nog echt zijn best doet om wakker te blijven – lekker in slaap. Hij krijgt nog zijn vitamientjes en wat extra voeding via zijn sonde en dan is het tijd voor mij om afscheid te nemen en te gaan.

Wat een mooie en bijzondere ervaring om deze reportage voor Joris en zijn papa en mama te verzorgen, met een heel voldaan gevoel loop ik het ziekenhuis weer uit. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik aangenomen ben als vrijwilliger en dat ik vaker mag fotograferen voor de stichting, daar ben ik heel erg blij mee!

Lieve Joris, wat een kleine kanjer ben jij! Ik vond het heel bijzonder om jou te ontmoeten en ik hoop dat je heel snel met jouw lieve papa en mama mee naar huis mag.
Liefs Daniëlle

Update: op 4 april 2019 heb ik te horen gekregen dat Joris inmiddels thuis is, wat een geweldig nieuws!

7 antwoorden
  • Marina Boeren
   Marina Boeren zegt:

   Oh WoW, dit is wel heel speciaal.Mooie herinnering. ???
   De eerste dagen van zijn leventje heeft hij gevochten om zijn ouders trots te maken.
   Met een fantastisch resultaat,
   Lieve Joris, je bent een kanjer en nu al een voorbeeld voor velen.
   Met de liefde van je fantastische ouders en opa en oma komt alles goed!
   Heel veel gezondheid en geluk samen .
   ???

   Beantwoorden
 1. Letty en Izak Koch
  Letty en Izak Koch zegt:

  Hartverwarmend! Zo mooi om het verhaal van deze kleine kanjer te lezen. Lieve ouders en opa en oma heel veel geluk, liefde en gezondheid voor JORIS xxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.