Jonah prematuur geboren met 31 weken en 4 dagen, Isala Klinieken, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, sonde, nicu

Jonah

Jonah prematuur geboren met 31 weken en 4 dagen, Isala Klinieken, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, sonde, nicu

 
In de Isala Klinieken in Zwolle mocht ik dinsdag 10 september jl. een reportage verzorgen van Jonah. Toen ik de kamer instapte lag hij heerlijk bij mama Danielle te slapen en wat een knappe baby is hij!

Jonah is geheel onverwacht met 31 weken en 4 dagen geboren. Met 31 weken en 1 dag braken de vliezen en werd Danielle opgenomen in het ziekenhuis. Er werden weeënremmers en medicijnen voor de longrijping toegediend maar helaas zetten de weeën op 31 weken en 3 dagen toch door. Op de NICU in Zwolle was geen plek en dus volgde een rit met de ambulance naar Groningen. Hier werd Jonah op zaterdag 17 augustus om 11.33 uur geboren. Hij had een geboortegewicht van 1760 gram en een lengte van 38 cm. Bedenk eens even hoe klein dat wel niet is…. Jonah had nog wel wat hulp nodig met ademen en dus kreeg hij hier ondersteuning bij..

Op de woensdag erna mocht papa Eltjo en mama met hem terug naar Zwolle. Gelukkig mocht vervolgens vrij snel het infuus eruit en dat ging goed! Jonah had enkel nog een sonde en zijn ademhaling werd nog goed in de gaten gehouden door de monitor want af en toe ‘dipte’ hij nog. Iets wat vaker voorkomt bij te vroeg geboren kindjes.

Bij de aanmelding voor de fotoreportage stond dat de ouders twijfelde om wel/niet een reportage te laten maken . Ik hoop van harte dat de twijfel omgeslagen is in ‘blij dat we het gedaan hebben’!

Lieve, knappe Jonah, het was geweldig om jou met je lieve ouders op beeld vast te mogen leggen en ik wens jou en je papa en mama een liefdevol, gelukkig en gezond leven toe.

Lieve groetjes,
Anneke

PS Jonah deed het zo goed dat hij donderdag 12 september al naar huis mocht!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.