Jolie

Lieve Jolie,

Woensdagavond 2 november 2022 ontmoet ik je papa en mama in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. Vandaag staat de fotoreportage door Earlybirds op de planning. We maken kort kennis met elkaar en je papa en mama vertellen een beetje hoe de afgelopen tijd verlopen is.

Mama is erg ziek geweest voor de zwangerschap. Papa en mama kregen uiteindelijk wel groen licht voor een zwangerschap en gelukkig was mama vrij snel in verwachting. Ze gingen nog op vakantie en ze hadden een paar babyspulletjes gekocht. Met 24 weken stond er een standaard controle gepland in het ziekenhuis. Helaas begonnen toen de zorgen.

Maandag 5 september 2022 werd mama opgenomen in het ziekenhuis. Zwangerschapsvergiftiging en uiteindelijk het oplopen van het HELLP-syndroom. Je groei bleek ook iets achter te lopen en na een zwangerschap van 24 weken en 5 dagen werd je op vrijdag 9 september 2022 geboren in Nijmegen door middel van een keizersnede.

Je ligt nu bijna 8 weken in het ziekenhuis. Papa en mama wonen niet in de buurt van het ziekenhuis, maar gelukkig mogen zij in het Ronald McDonald Huis verblijven. Op deze manier zijn ze toch altijd bij je in de buurt. Overdag vinden er vaak onderzoeken plaats waar je ’s middags van uit moet rusten. ’s Avonds mogen papa en mama gelukkig na de verzorging fijn met je buidelen.

Na de kennismaking met papa en mama lopen we richting je kamertje. Je ligt heerlijk rustig, ondanks dat de verpleging nog even bezig is. Je verzorgingsmomentje was al om 18.00 uur geweest in plaats van 20.00 uur, dus dat kunnen we helaas niet meer vastleggen. Natuurlijk genoeg ander moois om vast te leggen.

De verpleging komt helpen zodat je met mama kunt buidelen. Een hele onderneming, maar de verpleging helpt met zo veel liefde. Je ligt zo fijn bij mama op de borst en papa komt er gezellig bij zitten. Even doe je je oogjes open om te spieken wat er allemaal om je heen gebeurt, maar vervolgens slaap je weer heerlijk verder. Papa en mama proberen je nog een beetje wakker te krijgen, maar jij laat je niet voor de gek houden. Je blijft lekker slapen.

Dan zit de reportage er al weer op. Wat heb je het goed gedaan tijdens de fotoreportage! Ik pak mijn spullen zodat jullie de rest van de avond nog lekker met z’n drietjes kunnen zijn. Papa maakt ondertussen de couveuse weer netjes.

Je bent een ontzettend sterk meisje. Meerdere infecties overwonnen en naar omstandigheden gaat het nu goed met je. Wel staat er een verhuizing naar Rotterdam op de planning, waar je over een paar dagen aan je hartje geopereerd gaat worden. Je hebt namelijk veel problemen met je longen en ademhaling. Door de operatie aan je hartje komt hier hopelijk verbetering in. Een hele onderneming en het is een risicovolle operatie. Heel spannend!

Je hebt nog een lange weg te gaan. Hopelijk verloopt de operatie volgens plan zodat je na de operatie richting het ziekenhuis in Veldhoven kan verhuizen. Daar kun je dan verder aansterken en groeien. Je hebt de liefste papa en mama die altijd dicht bij je zijn. Blijf sterk lieve Jolie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.