Evi & Sofie

Op 10 oktober 2022 besloot Evi dat t wel mooi was geweest in die buik en ze brak de vliezen bij Lotte. Makkelijk te doen als je in stuit ligt. Gewoon even een schopje naar beneden geven. Sofie was zich nog van geen kwaad bewust, die lag nog lekker dwars bovenop Evi te chillen.

Allemaal leuk en aardig, maar een natuurlijke bevalling ging best wel lastig worden voor mama. Een keizersnede bood uitkomst.

Maar ja, met 33wk+5 nog een beetje te jong om gelijk mee naar huis te gaan natuurlijk. Die buitenwereld bleek toch nog een beetje te koud. En zelf drinken toch ook wat moeilijker dan eten geserveerd krijgen via de navelstreng.

Daarom kregen ze een nieuwe behuizing in de couveuse en drinken via de sonde. En supergezellig met papa en mama op dezelfde kamer in het ziekenhuis. Samen oefenen met drinken uit de fles, sabbelen aan een speen en heel lang lekker warm knuffelen.

Na een week volgde een verhuizing naar een ander ziekenhuis. Ieder in een eigen ambulance! Dat andere ziekenhuis bleek alleen wel anders. Samen op zaal met andere baby’s en piepende apparaten. En papa en mama moesten thuis slapen, dat was voor iedereen erg wennen.

Gelukkig mochten papa en mama wel twee keer komen logeren in een kamertje naast de zaal waar ze ook bij konden. Beetje proppen, maar wel weer leuk. En overdag waren ze er ook vaak om de fles te geven, verschonen, knuffelen en in bad te gaan. In bad gaan is altijd feest! Daarom ook speciaal voor Tineke in bad op de foto gegaan.

De laatste drie dagen kregen we gelukkig toch weer een kamer met zijn allen. Weer gezellig samen en bijna naar huis!

Na 18 dagen ziekenhuis zijn Evi en Sofie naar huis gegaan. Nog steeds gezellig samen en elke dag feest om thuis te zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.