Jinthe prematuur 31 weken spoedkeizersnede hoge bloeddruk

Jinthe

Jinthe prematuur 31 weken spoedkeizersnede hoge bloeddruk

Jinthe is met 31 weken geboren met een spoedkeizersnede omdat mijn bloeddruk erg hoog was en ik (mama van Jinthe) tegen een zwangerschapsvergiftiging aan zat. Daardoor daalde Jinthe haar hartslag en moest ze gehaald worden. Het is bijzonder hoe ons dappere meisje zo klein als ze is vanaf het eerste moment dat ze er was zelf al kon ademen.

Ze deed het zo goed dat ze vanuit de intensieve care van het VUMC al op de tweede dag mocht worden overgeplaatst naar de mediumcare in Alkmaar. Een stuk dichter bij huis. Daar lag je nog ruim drie weken in de couveuse. Het is bijzonder dat we kunnen zien wat je eigenlijk allemaal normaal gesproken in de baarmoeder nog zou doen. En nu lig je al bijna een week in een gewoon bedje.

Ons kleintje doet het zelfs zo goed dat ze nu al van de bewaking af is. Weer wat slangetjes en draadjes minder. Nog goed blijven oefenen met mama en papa en dan lukt het vast om binnenkort je hele flesje leeg te drinken en tot die tijd heb je gelukkig nog de sondevoeding.

Het leven in twee werelden valt ons zwaar maar we houden moed en kijken uit samen met je grote broer Tristan naar de dag dat je eindelijk met ons mee naar huis mag komen.

We zijn ook heel blij en dankbaar met onze fotograaf Angelique die ons een prachtige fotoreportage heeft gegeven voor een blijvende herinnering!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.