Jetze & Fenna prematuur tweeling

Jetze & Fenna

Jetze & Fenna prematuur tweeling

De ouders:

Opeens waren jullie er al, nog zo onverwacht, met 33 weekjes geboren, maar wat hadden jullie al een kracht.

Vanaf de geboorte een goede start maar toch moesten jullie 2,5 week in het ziekenhuis blijven, na een week konden jullie uit de couveuze en mochten op een warmwaterbedje drijven.

Vanuit daar naar een bedje met twee kruiken, maar al snel hoefden jullie nog maar 1 te gebruiken.

Jullie hielden de warmte heel goed vast, en ook het drinken was geen zware last.

Na twee weken kwam Jacqueline mooie foto’s van jullie maken, wij hadden toen net te horen gekregen dat de zusters hun werk voor jullie wilden staken.

Jullie deden het zo goed en mochten twee dagen later al naar huis, nu zijn jullie al bij heit, mem en jullie grote broer Djurre lekker thuis!

Groetjes Sieta Ludema (mama van Jetze & Fenna)

**********************

De fotograaf:

Goud

Het is al weer eventjes geleden dat ik een earlybirdreportage heb mogen doen. Dus rijd ik met dubbel zoveel plezier naar Nijsmellinghe in Drachten op donderdag 28 september.

Daar ga ik vandaag een fotoreportage maken van een tweeling, Jetze en Fenna. Als ik bij de ingang van de kinderafdeling sta te wachten komt Sieta mij ophalen.

We lopen naar hun “eigen” kamer toe, waar een stralende Kornelis op bed ligt om zijn dochtertje de fles te geven.
En Djurre staat als grote broer naast het bedje van Jetze. Een schitterend ventje wat meteen volop tegen mij begint te vertellen over zijn kleine broertje.

Wat een geluk dat ik vandaag kon komen want ze hebben net gehoord dat ze vrijdag of zaterdag naar huis mogen.
De tweeling doet het super goed.

Ook voor mij een kadootje, want dat betekent dat we ook iets meer vrijheid hebben om foto’s te maken, zonder rekening te hoeven houden met draadjes en slangetjes. Dus kan Djurre met zijn broertje en zusje op de foto.

Het is zaterdag 30 september namelijk broer en zussen dag en het ziekenhuis heeft mij in kader hiervan gevraagd of ik een foto van Djurre, Fenna en Jetze wil maken, welke zij dan op hun sociale media willen plaatsen.

Hoe leuk is dat! Ook meteen weer een stukje aandacht voor Earlybirds.

Djurre kletst honderduit over hoe hij straks met zijn broertje gaat spelen met de auto’s  want zijn interesse gaat op dit moment toch iets meer uit naar zijn broertje dan zijn zusje, helemaal als Kornelis en ik hem een beetje plagen dat hij met Fenna wel met de barbies kan spelen, nou echt niet daar is Djurre meteen even duidelijk in.

We hebben de grootste lol en terwijl Djurre nog even in de speelhoek gaat spelen maak ik nog wat foto’s van hun vieren Heit en Mem met ieder een pracht kindje op schoot en als ik dan zeg jullie hebben goud in handen krijg ik trotse blikken mijn kant op en wordt er volmondig gezegd, dat hebben we zeker.

Inmiddels zijn Kornelis en Sieta heerlijk thuis aan het genieten van hun gouden team. Heel veel geluk met jullie vijven en ik heb super genoten van deze fotoshoot.

Liefs Jacqueline

 

 

 

Tekst van de moeder

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.