Jesse prematuur geboren met 32 weken en 6 dagen, Maasziekenhuis, Radboud MC, weeenremmers, longrijping, couveuse, sondevoeding

Jesse


Jesse prematuur geboren met 32 weken en 6 dagen, Maasziekenhuis, Radboud MC, weeenremmers, longrijping, couveuse, sondevoeding

Tot 29 weken verloopt de zwangerschap voorspoedig, al heb ik wel regelmatig last van harde buiken. Daarnaast heb ik wel veel vruchtwater maar dat lijkt verder geen probleem zijn. Maar dan.. Op een zondagavond krijg ik om de drie minuten harde buiken, dit houdt meer dan een uur aan en we besluiten de verloskundige te bellen. Ze komt al snel en stelt vast dat ik al 1 cm ontsluiting heb, we gaan met spoed naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Na twee nachten daar lijkt de rust wedergekeerd en mogen we naar huis. Opgelucht en met het advies dat mama nu echt rust moeten gaan nemen, keren we huiswaarts.

Het gaat een week goed. Met net 31 weken keren dezelfde klachten terug en nemen we direct contact op met het ziekenhuis. We worden inmiddels vaste klant in hotel Radboud.. Ditmaal lijkt het probleem wat verder gevorderd, er worden weeënremmers en longrijpingsprikken gegeven, met de hoop alles zoveel mogelijk af te remmen en misschien nog wat tijd er bij te krijgen voor de kleine ter wereld komt.. Na weer twee dagen rust mogen we weer naar huis. Onze kleine held blijft nog 1,5 week bij mama en besluit dan toch dat het tijd is dat hij het levenslicht gaat zien. Met 32 weken en zes dagen wordt onze zoon Jesse geboren.

Wat een prachtig en angstig moment.

Je kind ligt even op je buik, papa mag de navelstreng doorknippen (in een waas van moeheid) en dan wordt de kleine al door de neonatologen verzorgd. Het lijkt allemaal goed, godzijdank. De couveuse rijdt nog even langs mij, en papa gaat mee naar de High Care afdeling. Daar krijg je je eigen plekje tussen alle alarmpjes en geluidjes, maar met de wetenschap dat dit de beste plek is waar je op dit moment kan zijn.

Na 4 dagen precies krijgen we de kans om naar een rooming-in kamer te gaan in het Maasziekenhuis te Boxmeer. Meteen bij binnenkomst worden we verwelkomd door de verpleegkundig babyconsulent die een fantastische intake verzorgd, waaronder de melding dat er een stichting is die te vroeg geboren baby’s fotografeert.

Na twee weken in het ziekenhuis krijgen we een fantastische foto rapportage verzorgd door Mieke. Toen dit geschreven werd waren we met 36 weken 1 dag uit het ziekenhuis. Jesse krijgt nu nog extra sondevoeding maar drinken bij mama gaat al fantastisch. Dankzij de geweldige hulp en verzorging van beide ziekenhuizen, en deze fantastische fotorapportage, zullen we deze tijd niet vergeten.

——————

Van de fotografe:

Het was heerlijk om jullie kleine kanjer te fotograferen en zo hem en jullie een goede herinnering mee te geven. Een spannende en onrustige start, dat wel. Ik wens jullie een heel goede tijd samen en vooral alle gezondheid!

Lieve groet en een knuffeltje voor Jesse,
Mieke Kootkar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.