Koen prematuur geboren met 34 weken, Tjongerschans Heerenveen, gebroken vliezen, flesvoeding, sonde

Koen


Koen prematuur geboren met 34 weken, Tjongerschans Heerenveen, gebroken vliezen, flesvoeding, sonde

Vrijdagmiddag 19 oktober mocht ik richting ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen om daar een reportage te verzorgen voor Koen en zijn trotse ouders. Koen was anderhalve week eerder na een zwangerschap van 34 weken geboren. De weeën waren spontaan begonnen, gelukkig zijn de vliezen pas in het ziekenhuis gebroken. De bevalling ging zo snel, dat ze anders mogelijk het ziekenhuis niet gehaald hadden. Na de bevalling wilde de placenta niet goed loslaten, hiervoor moest Koen’s moeder nog naar de OK, daar bleek deze ingegroeid te zijn. Hierdoor is ze veel bloed verloren en heeft ze nog wel wat tijd nodig om herstellen. Gelukkig wordt daar in Heerenveen goed voor gezorgd en heeft ze samen met Koen een mooie kamer op de kinderafdeling.

Tijdens de reportage mocht Koen in badje, dat vond hij heerlijk. Maar ook werd hij wat ongeduldig en hongerig. Dus snel een fles er achteraan. Deze dronk hij erg goed zelf leeg. Hij had tijdens de reportage nog een sonde voor bijvoeding, maar als hij zo doorgaat mag deze er misschien over een tijdje ook uit en mag hij misschien binnenkort wel naar huis. Ook was Koen al heel erg alert, hij volgde alles wat er gebeurde en keek ook regelmatig recht in de camera, zo grappig om te zien, dat maak je niet zo vaak mee.

Lieve Koen en natuurlijk ook je ouders en grote zus, heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor de toekomst. Hopelijk snel samen thuis!
Liefs Geke

2 antwoorden
  1. D. Ferwerda-Douma
    D. Ferwerda-Douma zegt:

    Ons kereltje is in mei ook met 34 weken geboren in het tjongerschans. Wens jullie veel sterkte en geluk toe samen. Hopelijk mag jullie ventje snel met jullie mee naar huis. Jullie zijn in goede handen met het lieve personeel daar!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.