Jazz prematuur geboren met 33 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, CTG scan, antibiotica, neonatologie, couveuse, sondevoeding, medium care

Jazz

Jazz prematuur geboren met 33 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, CTG scan, antibiotica, neonatologie, couveuse, sondevoeding, medium care
Verhaal namens de ouders:

Jazz is 5 weken te vroeg geboren. Met 33 weken en 6 dagen zijn in de nacht de vliezen van Mireille gebroken. De verloskundige werd meteen gebeld en kwam langs. De verloskundige dacht ook inderdaad dat het de vliezen waren en Eray en Mireille moesten meteen mee naar het ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis werd er een echo gemaakt, werd er onderzoek gedaan en lag Mireille in de verloskamer aan een ctg scan. Er was wel enige weeën activiteit te zien, maar dit zette gelukkig niet door.

Na een nachtje ziekenhuis kon Mireille naar huis en zou er elke dag een verpleegster van het vrouw kind centrum langs komen voor thuismonitoring. De vliezen waren natuurlijk veel te vroeg gebroken en de gynaecoloog wilde de zwangerschap zo lang mogelijk verlengen voor de groei van de baby. Elke dag werd er een ctg scan gemaakt en werd de temperatuur opgemeten van Mireille. Inmiddels kwam ook de uitslag van de eerder genomen kweek; Mireille was GBS positief. Dit kon de baby in de buik met gebroken vliezen of met de bevalling erg ziek maken, dus er werd alvast een antibiotica kuur voorgeschreven. De artsen gingen elke dag kijken naar de voor en nadelen van het verlengen van de zwangerschap.

Met 34+6 weken werd Mireille weer opgenomen in het ziekenhuis en besloot de gynaecoloog om de volgende dag te gaan inleiden, omdat ze geen risico’s meer wilden nemen in verband met de GBS bacterie.

Op 25 juli om 17:04 werd uiteindelijk Jazz geboren. Hij woog 1965 gram en werd na de geboorte meteen mee genomen naar de afdeling neonatologie. Eenmaal daar werd hij in de couveuse gelegd, kreeg hij een infuus, werd aan de hartmonitor gelegd en kreeg hij sondevoeding. Na 1 nachtje neonatologie zagen de artsen geen bijzonderheden dus werd Jazz overgeplaatst naar de medium care, waar hij met papa en mama op 1 kamer kon verblijven. Vanaf toen heeft hij alleen maar stappen vooruit gemaakt en kon hij naar 8 dagen uit de couveuse, mocht zijn infuus uit en is hij begonnen met flesjes drinken. Het einde van de ziekenhuis opname is na 10 dagen in zicht!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.