Jaylinn prematuur geboren met 32 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, WKZ, couveuse, thuisbevalling

Jaylinn

Jaylinn prematuur geboren met 32 weken en 6 dagen, gebroken vliezen, WKZ, couveuse, thuisbevalling

Dit is het verhaal van Sabine en Ricardo. Voor mij (Sabine) is het de 2e zwangerschap van nog een meisje. Ik heb al een meisje genaamd Isabella uit een eerdere relatie. Voor Ricardo is jaylinn zijn eerste kindje.

We waren 32 weken plus 6 dagen zwanger tot jij (Jaylinn) besloot om er uit te komen. Nog veel te vroeg was het om er eigenlijk al uit te komen. De dag voor de bevalling had ik wel een beetje buikpijn maar had niet verwacht dat het al weeen waren. Het voelde allemaal anders aan dan bij de eerste. Ik ben die dag dus gewoon gaan oppassen op ons nichtje. Eind van de avond had ik wel wat meer last van harde buiken maar ik dacht dat komt vast van het vele tillen en druk in de weer zijn met ons nichtje. Het zat me niet echt lekker en heb een vriendin om raad gevraagd maar die gaf mij het antwoord als je het niet vertrouwd bel je verloskundige want het kan zoveel zijn. Ik dacht het is niet erg genoeg de pijn om de verloskundige te bellen en als ik er morgen nog last van heb dan bel ik dan wel.

Zo gezegd zo gedaan. Ben die avond gewoon gaan slapen en werd de volgende dag om half 4 gewekt door hevige buikpijn. Ik ben een beetje gaan rond lopen door het huis en de pijn kwam steeds vaker en sneller. Oeps….. Ik ben het toen gaan bijhouden op mijn telefoon. Al snel kwam ik er achter dat ik om de 6 min weeen kreeg. Ik schrok hier best wel van en ben toen heel erg snel de verloskundige gaan bellen. De verloskundige die zou om 5 uur bij ons thuis zijn om te kijken hoeveel cm ontsluiting ik had. Ik ben maar weer naar de slaapkamer gegaan om mijn vriend wakker te maken dat de verloskundige er aan kwam. Die kreeg ik niet wakker. Ik ben naar de wc gegaan omdat ik het gevoel had dat ik mega nodig moest plassen. Eenmaal toen ik op de wc zat braken mijn vliezen en gingen de weeen in een rap tempo door. De weeen kwamen toen daarna om de 2 min. Ik zat nog steeds op de wc toen de verloskundige binnen kwam lopen om 5 uur. Eenmaal op bed kwamen we er achter dat we het ziekenhuis niet meer gingen halen wat eigenlijk in mijn beval plan stond. Ze zag het hoofdje al.

Dat werd dus een thuisbevalling wat we niet hadden verwacht. Al snel kreeg ik persweeen en met paar keer persen kwam jij (Jaylinn) ter wereld. Je moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis want je had moeite met adem halen. Je ging samen met papa naar het WKZ in Utrecht. Daar kwam je in een couveuse terecht aan de slangetjes en toeters en bellen. Voor mama en papa was dit een grote schok. Na 1 1/2 week werd je overgeplaatst naar het Diak in Utrecht. Je deed het steeds beter steeds meer slangetjes mochten er vanaf. En na 5 weken in het Diak te liggen mocht je eindelijk mee naar huis op zondag 15 april mocht je mee naar huis. Eindelijk konden we nog meer van jou genieten.

Papa en mama zijn trots op jou.
Groet Ricardo en Sabine

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.