Julia prematuur geboren met 29 weken en 3 dagen, LUMC, Spaarne Gasthuis, couveuse, flesvoeding, sonde

Julia

Julia prematuur geboren met 29 weken en 3 dagen, LUMC, Spaarne Gasthuis, couveuse, flesvoeding, sonde

Op een zaterdagmiddag, 29 weken zwanger van haar eerste kindje, ging Susanne nog gewoon naar haar werk. Ze had een beetje pijn in haar buik, maar zocht daar niets achter. In de loop van de middag werden de krampen sterker en verloor Susanne ook bloed. Nadat zij hierover contact opnam met haar verloskundige, moest zij met spoed naar het ziekenhuis. Er bleek al 1,5 cm ontsluiting en er werden direct maatregelen getroffen voor het geval het kindje eerder ter wereld zou komen. Vanaf dat moment heeft het kindje nog 3,5 dagen in de buik van mama doorgebracht. Op woensdagochtend kwam Julia, met 29 weken en 3 dagen zwangerschap, ter wereld in het LUMC.

Op het moment dat ik contact heb met haar mama over de reportage van Stichting Earlybirds, is Julia nog in het LUMC. Het gaat echter zo goed met haar, dat ze kort daarna wordt overgeplaatst naar het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Daar mag ik haar komen bewonderen: inmiddels bijna vier weken oud en sinds de bevalling al een pond gegroeid! Ze ligt in haar couveuse en begint al een beetje wakker te worden. Wat een prachtige oogjes! Ze heeft al trek en probeert op haar duimpje te sabbelen. Mama maakt haar gezichtje schoon en gaat zich vervolgens klaar maken om Julia te voeden. Papa Maarten tilt zijn kleine meisje op en legt haar bij mama Susanne. Julia drinkt deze keer helemaal zelf haar hele flesje leeg. Wanneer zij alle voedingen zelfstandig kan opdrinken, mag haar sonde worden verwijderd. Het gaat al de goede kant op!

Na het flesje kleed mama Julia uit en neemt haar temperatuur op. Daarna de taak voor papa om een schone luier te geven en schone kleertjes aan te doen. Dat is even zweten, maar het gaat hem erg goed af! Julia wordt bewonderd en geknuffeld en dan is het tijd om weer te gaan slapen. Slaap lekker lief klein meisje! Ik hoop van harte dat je snel sterk genoeg zult zijn om zelf je flesjes leeg te drinken. Dan kan je fijn met papa en mama mee naar huis 🙂
Liefs,
Wendy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.