Pelle prematuur geboren met 29 weken en 4 dagen, Reinier de Graaf, longrijping, gebroken vliezen, buidelen, couveuse

Pelle

Pelle prematuur geboren met 29 weken en 4 dagen, Reinier de Graaf, longrijping, gebroken vliezen, buidelen, couveuse

Vandaag was ik te gast bij Pelle en zijn ouders in het Reinier de Graafziekenhuis in Delft. Pelle is geboren met 29+4 in Leiden, na een turbulente zwangerschap. Mama lag al met 21 weken plat en kreeg bij 23 weken als voorzorg longrijping medicatie. Dit omdat mama een verkorte baarmoederhals had en een laag liggende placenta. Toen ook nog de vliezen spontaan bij 27 weken braken was het alleen nog maar een kwestie van rekken. Uiteindelijk heeft Pelle het weten te rekken tot 29+4, een hele prestatie op zich, zowel van Pelle als van mama.

Wanneer ik binnen kom in de kamer van Pelle, ligt hij heerlijk te dromen en buidelen bij papa. Zijn kleine lijfje tegen de kachel van papa. Dat Pelle een vechtertje is blijkt uit het verhaal wat mama mij verteld, hij ligt al niet meer aan het zuurstof en zelfs gelachen heeft hij ook al. Ook is hij al flink aangekomen in de periode dat hij in het ziekenhuis ligt. Wanneer het tijd is om weer terug in de couveuse te gaan, laat Pelle zich onder protest op pakken door mama om een schone luier te krijgen en daarna weer heerlijk ingestopt te worden. Na een tijdje is de verpleging er met een lekkere spuit met melk. In het gesprek tussen mij en de ouders van Pelle blijkt hun grote bewondering en tevens waardering voor de ziekenhuizen in Veldhoven, Leiden en Delft. Wat ontzettend fijn dat er zulke goede neonatale zorg is in Nederland.

Wendy en Peter, ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie kleine Pelle alles in stijgende lijn zal doorzetten!
Liefs, Sascha

2 antwoorden
  1. Romina
    Romina zegt:

    Trots op Pelle!!! Hij is een vechter en gaat zo super snel vooruit!! Papa en mama jullie doen hey super goed 😍😍 trots op jullie!!
    Kus Romina en Lowie en Jess

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.