Jayden prematuur geboren met 25 weken en 2 dagen bloedverlies, MMC Veldhoven, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, NICU

Jayden

Jayden prematuur geboren met 25 weken en 2 dagen bloedverlies, MMC Veldhoven, longrijping, weeenremmers, gebroken vliezen, NICU
Ouders:
Op 5 augustus is Jayden geboren na 25 weken en 2 dagen zwangerschap.

Na 23 weken en 2 dagen werd ik wakker met bloedverlies. Na een spoed bezoek aan de verloskundige die mijn buik en het hartje had bekeken, gingen we weer naar huis met de mededeling dat het vast een gesprongen adertje zou zijn. Eenmaal thuis ging het bloeden gewoon door en zijn we alsnog naar de gynaecoloog doorverwezen. Na een echo onderzoek bleek dat ik al 1 cm ontsluiting had en daardoor waren mijn vliezen gepuild. Ik ben direct opgenomen met bedrust.

Omdat de ondergrens om een kindje op te vangen 24 weken is konden ze voor ons niks doen op het moment dat de bevalling zou doorzetten. Na 3 dagen in het JBZ in Den Bosch te hebben gelegen werd ik per ambulance vervoerd naar MMC in Veldhoven waar ze een prematuur kindje wel op konden vangen. Met 24 weken heb ik 2 longrijpingsprikken gehad en kreeg ik dagelijks weeënremmers.

Toen ik op een nacht wat buikkrampjes kreeg leek er niet zoveel aan de hand. Ik kreeg een kruik en wat paracetamol en kon weer verder slapen. Toen de volgende ochtend de verpleegster om 8 uur de kamer op kwam om mijn controle te doen zag ze dat mijn gezicht anders stond. Niet veel later braken mijn vliezen en bleek ik al volledige ontsluiting te hebben. Al snel was ons wondertje geboren en zonder dat ik wist wat het was geworden is hij weggehaald om te onderzoeken. Het was een jongen. Ik hoorde hem huilen.

Na 7 weken intensieve verzorging op de NICU was hij goed genoeg om weer terug naar Den Bosch te verhuizen waar hij nu grote stappen maakt om naar huis te mogen.

De reportage van Earlybirds was een mooie afleiding tijdens een spannende periode. De foto’s zijn super, met oog voor detail. En ons kleine wondertje staat er zo mooi op.

————–

Fotograaf:
Eerder heb ik Joyce & Joel gefotografeerd op hun bruiloft een aantal jaar geleden. En ook deze reportage via Earlybirds heb ik mogen maken voor ze. Het was fijn om ze weer te zien, nu samen met hun mooie mannetje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.