Jan prematuur geboren met 26 weken en 6 dagen, AMC, Isala Zwolle, Ronald McDonaldhuis, vroeggeboorte

Jan


Jan prematuur geboren met 26 weken en 6 dagen, AMC, Isala Zwolle, Ronald McDonaldhuis, vroeggeboorte

Samen in verwachting zijn van je eerste kindje, een bijzondere en mooie tijd.

Wanneer Diana een paar dagen ziek is rond 26 weken zwangerschap en dit gepaard gaat met bloedverlies vindt er een zwangerschapscontrole plaats. Dit verandert alles, want ineens blijkt dat er al sprake is van 3 cm ontsluiting en dus wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Vanwege de volle bezetting in het AMC Amsterdam wordt er uitgeweken naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De bevalling is in totaal ‘gelukkig’ nog zes dagen uitgesteld. Waarna het eerste zoontje van Diana en Dudok is geboren met een termijn van 26wk en 6 dagen en een geboortegewicht van 1075 gram. Een hele spannende tijd waarbij er de nodige zorgen zijn rondom de situatie van Jan. Hoe zal hij het doen? Is hij sterk genoeg? Zal hij goed groeien? Daarbij kwam ook nog een hersenbloeding tijdens de geboorte. Wat is hiervan de impact? Kortom, allerlei vragen waar je als kersverse ouders geen antwoord op hebt en van een onbezorgde start is dan ook zeker geen sprake..

Diana en Dudok verblijven al sinds zijn geboorte in het Ronald McDonaldhuis om zo dagelijks er voor Jan te kunnen zijn, een intensieve tijd.

Door deze plotselinge vroeggeboorte hadden Dudok & Diana nog geen definitieve keuze gemaakt voor een naam, na 2 dagen waren ze er uit: Jan! Ten tijde van de fotoreportage is Jan 3 weekjes oud, een prachtig ventje! Jan is sinds zijn geboorte gelukkig flink gegroeid en gezien de omstandigheden doet hij het goed. Het is geen garantie voor de toekomst, maar ik hoop en wens van harte met Jan en zijn lieve papa en mama dat hij zo sterk mag blijven en uit zal groeien tot een gezond Hollands jongetje.

Liefs,
Renate

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.