Jan en Jet


17 juni op een zaterdag 
“Mijn water is gebroken.” riep ik al aardig in paniek tegen mijn man. Hij heel kalm zei; “nee hoor ik laat de borrelnootjes vallen.” Ondertussen huilend herhaalde ik het nog een keer want ik was tenslotte nog maar 28 weken en 5 dagen. Net thuis van mijn fotoshoot en had mijn mooie jurk zelfs nog aan. Mijn man belde de verloskundige en zei van alles wat ik hem meldde. Ondertussen was ik huilend van de bank af naar het midden van de woonkamer gelopen. 
Omdat wij op de Waddeneilanden wonen was het sneller dat wij naar de verloskundige reden dan dat er een ambulance, verloskundige naar ons moest komen. 

Bij de verloskundige controleerde ze het en was het inderdaad vruchtwater. Richting de boot met spoed en naar het ziekenhuis in Den Helder. Mijn fantastische verloskundige ging mee en dat bracht bij mij rust. Overgedragen aan het ziekenhuis in Den Helder ging ze weer terug naar het eiland.
In Den Helder was het eerst niet duidelijk naar welk ziekenhuis ik zou gaan, maar het werd toen toch Groningen. 
Onderweg in de ambulance heb ik 1.5 uur veel paniek gehad en veel weeën die helaas toch gingen doorzetten. In Groningen aangekomen gingen ze voorzichtig kijken en had ik ook al ontsluiting.
Nog geen 7 uur nadat mijn vliezen waren gebroken om 4.56 was onze mooie  kleine Jet er. Precies 50 minuten later om 5.46 kwam haar kleine, stoere broertje Jan. Beide 34 cm, beide 1050 gram. Op vaderdag waren wij 2 baby’s rijker.
Overweldigd door alles. Zoveel gevoelens schoten er door ons beide heen. Het gevoel waarvan ik als moeder zijnde bang was dat ik dat niet 123 had, waarvan mijn man wel een overweldigend gevoel had direct. 

3 weken en 2 nachten hebben we in Groningen gelegen. Heel erg eenzaam, zover van huis soms af. Daarna werden we met 2 ambulances naar Den Helder gereden. Waarvan we op het moment van de foto’s ook alweer 5 weken waren. Nu komt ineens thuis heel erg dichtbij. Heel erg spannend. Een nieuw hoofdstuk met ons 4en thuis waar we erg naar uitkijken. 
Suus heel erg bedankt voor de foto’s van onze lieve Jet en Jan, we zullen het koesteren maar zeker zal het ons helpen om de ruwe randjes overal vanaf te halen. 

3 antwoorden
 1. Nanette
  Nanette zegt:

  Zo herkenbaar, bij mij weeën op 30 weken en 15 uur later waren ze er. Twee mannen van 1350 en 1900 Gr. En ze worden nu alweer bijna 4 jaar. Sterkte deze maandag. Pak alle hulp aan en zorg goed voor jullie zelf!

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  Jolanda zegt:

  Heej meis,

  Wat een heftig verhaal, maar wat doen jullie Jan en Jet het goed! Ze zijn al zo groot en echte vechtertjes! Als jullie er aan toe zijn kom ik ze graag even live bewonderen, nu al zin in. Liefs 😘

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.