James prematuur geboren met 28 weken, Isala Zwolle, couveuse, Hyperemesis Gravidarum, groeiachterstand, zwangerschapsvergiftiging, Hellp, longrijping, keizersnede, cpap, badderen, buidelen, sonde, nicu

James

James prematuur geboren met 28 weken, Isala Zwolle, couveuse, Hyperemesis Gravidarum, groeiachterstand, zwangerschapsvergiftiging, Hellp, longrijping, keizersnede, cpap, badderen, buidelen, sonde, nicu

 
Van de fotograaf:

James,

Wat een prachtig en oh zo klein mannetje lag er in de couveuse van het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Natuurlijk waren papa Frank en mama Charell ontzettend blij met je komst maar eigenlijk had je nog even in de buik van mama moeten blijven zitten want je bent geboren met slechts 28 weken en 820 gram. Dat viel nog terug naar 740 gram. Moet je je dit even voorstellen…

Charell heeft vanaf de start van de zwangerschap last van misselijkheid. Geen normale misselijkheid maar Hyperemesis Gravidarum (HG). Door het vele spugen belande ze aan het infuus in het ziekenhuis. Bij de 20 weken echo bleek dat de baby een groeiachterstand had.

Dit trok tussen de 21 en 26 weken een beetje bij maar met de 28 weken echo liep het toch weer achter op schema. Bovendien was de bloedruk van mama veel te hoog en werd Charell wederom opgenomen in verband met zwangerschapsvergiftiging en HELLP. De placenta en navelstreng bleken slecht te werken. Er werd gestart met het geven van longrijpingsmedicijnen en na 4 dagen, op 4 juli, werd er besloten om in te grijpen en is James via een keizersnede geboren.

Hij moest direct aan de CPAP (ademhalingsondersteuning), gevolgd door highflow en uiteindelijk toch weer terug naar CPAP. Tijdens het maken van de reportage deed James het heel goed met highflow.

Ondanks zijn lage geboortegewicht blijkt James een vechtertje en klom hij door naar de 1500 gram!! Deze stijgende lijn houdt hij goed vast en hij mocht tijdens het maken van de foto’s voor het eerst in bad! Een spannend moment voor papa en mama want dat gedoe met alle draadjes….. Bovendien zag je dat het James, die het heerlijk vond, ook veel energie koste.

Na dit intense moment mocht hij heerlijk buidelen bij mama en kreeg hij ondertussen afgekolfde melk via de sonde die papa mocht vasthouden. Genieten voor iedereen!

Woensdag 11 augustus was ik bij James op de nicu voor de reportage en afgelopen zondag, 29 augustus, mocht hij naar de high care. Hij heeft nog wel wat dipjes en is nog erg moe maar heeft de stijgende lijn te pakken.

Lieve James, Charell en Frank; ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst en dat James ooit net zo groot en sterk als zijn papa mag worden!!!

Liefs, Anneke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.